چشم انداز

آیا خرید خودروی برقی در ایران منطقی است؟

به‌تازگی فروش خودروهای برقی وارداتی از طریق سامانه یکپارچه آغاز شده است اما آیا خرید این خودروها در ایران منطقی خواهد بود؟

چند سال است که صنعت خودروسازی جهانی در حال حرکت به سمت الکتریکی‌سازی است. بدون شک آغازگر این حرکت تسلا بود که با عرضهٔ خودروهای الکتریکی قابل‌توجه، دیگر خودروسازان را مجبور به گام برداشتن در این مسیر کرد. علاوه بر این، قوانین آلایندگی سخت‌گیرانه و ضرب‌الاجل دولت‌ها برای ممنوعیت فروش خودروهای درون‌سوز از سال ۲۰۳۰ یا ۲۰۳۵ نیز باعث شد خودروسازان جهان با سرعت بیشتری به توسعهٔ خودروهای الکتریکی بپردازند. در حال حاضر، آمریکا، اروپا و چین بزرگ‌ترین بازارهای خودروهای الکتریکی جهان هستند و حالا دولتمردان کشورمان نیز به پیروی از این رویهٔ جهانی به دنبال عرضهٔ خودروهای الکتریکی در ایران هستند.

در روزهای آخر اردیبهشت بود که بحث آغاز اولین دورهٔ فروش خودروهای الکتریکی وارداتی مطرح شد و بدین منظور وب‌سایت اختصاصی evauto.ir در نظر گرفته شد. در این سامانه، چندین خودروی الکتریکی مختلف از برندهای چینی گرفته تا ژاپنی و اروپایی عرضه می‌شود و فعلاً قیمتی علی‌الحساب برای آن‌ها اعلام شده است؛ اما آیا خرید خودروی برقی در ایران منطقی خواهد بود؟ پاسخ به این سؤال با دیدگاه‌های مختلفی قابل‌بررسی است.

فقدان زیرساخت‌های شارژ

دیدگاه اول: اصلی‌ترین دلیلی که خرید خودروی برقی در ایران را غیرمنطقی جلوه می‌دهد فقدان زیرساخت‌های شارژ است. هنوز حتی در پایتخت کشور هم جایگاه‌های شارژ چندانی برای خودروهای الکتریکی وجود ندارد که این یعنی باید قید شارژ سریع این خودروها را زد. البته می‌توان خودروهای برقی را در خانه هم شارژ کرد اما این کار با شارژرهای خانگی معمولی انجام می‌شود که بسیار طول می‌کشد. به‌عنوان‌مثال، شارژ باطری‌های فولکس‌واگن ID.4 با شارژر معمولی ۸.۵ ساعت طول می‌کشد. از سوی دیگر، شعاع حرکتی خودروهای الکتریکی وارداتی به کشورمان حداکثر حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر است که این عدد در دنیای واقعی بسته به شرایط رانندگی بسیار کمتر می‌شود. این یعنی امکان مسافرت با این خودروها وجود نخواهد داشت و عملاً خودروهای الکتریکی فقط برای ترددهای شهری قابل‌استفاده خواهند بود.

دیدگاه دوم: درصورتی‌که استقبال خریداران از خودروهای برقی مناسب باشد و این خودروها فراگیر شوند، دولت می‌تواند با ارائهٔ مشوق‌هایی، جایگاه‌های شارژ را گسترش دهد. با احداث جایگاه‌های شارژ سریع در پمپ‌بنزین‌ها و استراحتگاه‌های بین‌راهی می‌توان این مشکل را تا حد زیادی کمرنگ کرد. در همین حال، شعاع حرکتی خودروهای الکتریکی برای ترددهای روزانهٔ شهری کاملاً کافی است آن‌هم درحالی‌که بسیاری مردم از خودرو صرفاً برای ترددهای روزمرهٔ داخل شهر استفاده می‌کنند.

مشکل تأمین قطعات

دیدگاه اول: یکی از مهم‌ترین قطعات خودروهای برقی باطری است. این باطری‌ها هرچند در ابتدا عملکرد خوبی دارند اما مثل باطری گوشی موبایل، پس از چند سال استفاده کارایی آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و حتی ممکن است خراب شوند. این یعنی خودروهای برقی پس از چند سال استفاده ممکن است به تعویض باطری نیاز داشته باشند. این کار نه‌تنها بسیار پرهزینه خواهد بود بلکه حتی شاید غیرممکن باشد زیرا معلوم نیست شرکت‌های واردکننده بتوانند خدمات پس از فروش مناسبی برای این خودروها فراهم کنند و ازاین‌رو شاید تا چند سال دیگر امکان یافتن قطعات یدکی خودروهای الکتریکی در کشورمان وجود نداشته باشد. این یعنی ممکن است خودروهای الکتریکی در ایران پس از چند سال عملاً غیرقابل‌استفاده شوند و یا تعمیر آن‌ها بسیار هزینه‌بر باشد.

دیدگاه دوم: باطری‌های خودروهای الکتریکی جدید بسیار پیشرفته‌تر از گذشته شده‌اند و عمری طولانی دارند که این یعنی باطری‌ها تا چند صد هزار کیلومتر همچنان کارایی مناسبی خواهند داشت. همچنین اکثر خودروهای برقی وارداتی از گارانتی‌های طولانی ۱۰ ساله یا ۶۰۰ هزار کیلومتری برای باطری‌ها برخوردار هستند که می‌تواند خیال خریداران را راحت کند.

مشکل تعمیرات

دیدگاه اول: یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است خریداران خودروهای الکتریکی در ایران با آن مواجه شوند، مشکل تعمیرات است زیرا این تکنولوژی برای ایران کاملاً جدید است و قطعاً اکثر مکانیک‌ها و مراکز تعمیرگاهی با آن آشنایی ندارند. این یعنی خودروهای الکتریکی برای انجام کوچک‌ترین تعمیرات و سرویس‌ها فنی باید به نمایندگی‌های شرکت واردکننده مراجعه کنند. این در حالی است که بسیاری از واردکنندگان این خودروها شرکت‌های نوپایی هستند که قطعاً شبکهٔ نمایندگی‌های گسترده‌ای خصوصاً در شهرهای کوچک‌تر ندارند. علاوه بر این، بسیاری شرکت‌های باسابقه‌تر نیز هم‌اکنون حتی در تأمین قطعات و تعمیرات خودروهای بنزینی چینی هم دچار مشکل هستند چه رسد به خودروهای الکتریکی؛ بنابراین، در صورت اتمام گارانتی خودروهای برقی یا عدم دسترسی به نمایندگی‌های شرکت، تعمیر این خودروها می‌تواند غیرممکن باشد.

همچنین بخوانید: شرایط فروش خودروهای برقی وارداتی در سامانه یکپارچه – اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاه دوم: ازآنجایی‌که خودروهای الکتریکی قطعات فنی بسیار کمتری نسبت به خودروهای بنزینی دارند، خیلی کمتر دچار خرابی می‌شوند و به تعمیرکار نیاز خواهند داشت. به‌عنوان‌مثال، در این خودروها خبری از روغن‌سوزی، سوختن واشر سرسیلندر، پاره شدن تسمه تایم، خرابی واتر پمپ و… نخواهد بود. علاوه بر این، می‌توان با جذب و آموزش متخصصان برق و الکترونیک در این زمین، مشکل فقدان تعمیرکار برای خودروهای برقی را برطرف کرد.

قیمت گران

دیدگاه اول: به دلیل هزینهٔ بالای ساخت باطری، خودروهای الکتریکی در همه‌جای جهان گران‌تر از نمونه‌های بنزینی هستند؛ بنابراین، در کشورمان که قیمت خودروهای بنزینی هم به‌طور غیرمنطقی گران است و در دسترس بسیاری مردم قرار ندارد، قیمت نهایی خودروهای برقی می‌تواند بسیار گران تمام شود. همان‌طور که اشاره شد، در حال حاضر، قیمت علی‌الحساب خودروهای برقی اعلام شده است که یعنی باید به این اعداد چند صد میلیون تومان اضافه کرد. به‌عنوان‌مثال، برای خودرویی مثل آئودی Q5 E-tron قیمت علی‌الحساب بیش از ۳ میلیارد تومان اعلام شده است.

دیدگاه دوم: در کشورهایی مثل چین و آمریکا، برای خودروهای الکتریکی مشوق‌های دولتی در نظر گرفته می‌شود تا با کاهش قیمت، بهتر امکان رقابت با خودروهای بنزینی را داشته باشند. در کشورمان نیز دولت تعرفهٔ واردات خودروهای برقی را به تنها یک درصد کاهش داده است تا این خودروها با قیمت مناسب‌تری به بازار عرضه شوند؛ بنابراین، خودروهای برقی با قیمتی منصفانه‌تر از نمونه‌های بنزینی به دست مصرف‌کنندگان خواهد رسید. به‌عنوان‌مثال، برای فولکس‌واگن ID.4 قیمت علی‌الحساب یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان اعلام شده است و به‌احتمال‌زیاد قیمت نهایی آن زیر دو میلیارد تومان خواهد بود. این در حالی است که هم‌اکنون با حدود دو میلیارد تومان در بازار می‌توان کراس‌اوورهای چینی مثل فیدلیتی یا تیگو ۷ پرو خرید؛ بنابراین، با تعرفهٔ واردات کمتر، می‌توان بجای یک کراس‌اوور چینی سراغ خودرویی از برند معتبر فولکس‌واگن رفت.

چند سؤال

طی چند وقت اخیر، رشد تقاضا برای خودروهای الکتریکی در کل جهان و خصوصاً بازار آمریکا کاهش چشمگیری داشته است. با وجود تمام تبلیغاتی که برای این خودروها می‌شود و تمام مشوق‌هایی که در نظر گرفته شده است، در سال ۲۰۲۳ سهم خودروهای الکتریکی از کل فروش خودرو در بازار آمریکا تنها ۷.۶ درصد بوده است. به همین دلیل، بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان مثل فورد، مرسدس بنز و جنرال موتورز، برنامه‌های الکتریکی‌سازی خود را به تعویق انداخته‌اند و قصد دارند همچنان به خودروهای بنزینی و هیبریدی پایبند بمانند.

در این بازارها همچنین خریداران اقبال بسیار بیشتری به خودروهای هیبریدی و پلاگین‌هیبریدی نشان داده‌اند؛ بنابراین، درحالی‌که هنوز در کشورمان زیرساخت‌های خودروهای الکتریکی آماده نیست، بهتر نبود این حرکت ابتدا با واردات خودروهای پلاگین‌هیبریدی آغاز شود؟ این خودروها از قابلیت پیمایش تمام الکتریکی تا حدود ۱۰۰ کیلومتر برخوردار هستند که برای بسیاری از ترددهای شهری کافی خواهد بود و برای مسافت‌های طولانی‌تر نیز پیشرانه بنزینی وارد عمل می‌شود. همچنین خودروهای پلاگین‌هیبریدی قابلیت شارژ از طریق منبع برق بیرونی را هم دارند و به دلیل استفاده از باطری‌های کوچک‌تر، خیلی زودتر از نمونه‌های تمام الکتریکی شارژ می‌شوند.

علاوه بر این، اگر دغدغهٔ مسئولان آلودگی هوا است، قطعاً این مشکل با واردات چند هزار دستگاه خودروی برقی با قیمت‌های میلیاردی برطرف نمی‌شود زیرا اکثر مردم مجبور به خرید خودروهای قدیمی و پرمصرف داخلی هستند و خیلی‌ها توان خرید این خودروهای برقی وارداتی را ندارند؛ بنابراین، مسئولان باید واردات خودروهای برقی کوچک و ارزان‌قیمت را در دستور کار قرار دهند تا بهتر بتوانند جایگزین خودروهای روزمره و معمول ایران شوند. همچنین واردات و عرضهٔ این خودروها با قیمت مناسب نیز باعث می‌شود خودروسازان داخلی هم به خاطر از دست دادن بازار خود احساس خطر کرده و توسعهٔ خودروهای برقی را در دستور کار خود قرار دهند.

با توجه به مواردی که بیان شد، نظر شما در مورد خودروهای الکتریکی در کشورمان چیست؟ با دیدگاه‌های اولی که در اینجا بیان شد موفق هستید یا دیدگاه دوم؟ آیا خرید این خودروها را با شرایط کنونی منطقی میدانید؟

همچنین بخوانید: مافیا در برابر واردات خودروهای برقی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳۳۰ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۱۰۷ دیدگاه‌ها

  1. حمید

    ۳ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    سلام به‌ نظر من بهترین کار وارد کردن خودروهای پلاگین هیبرید با تعرفه بسیار کم هست. و در کنار اون خودروهای تمام برقی هم تا حدودی وارد بشن برای افرادی که عمدتا برای مصارف شهری استفاده می کنند. ولی موضوع مهمتر گازسوز کردن خودروهاست. موتور ای اف سون که موتور ملی و پایه گازسوز هست باید روی بسیاری از تولیدات خودروسازان نصب بشه تا مشکل مصرف زیاد بنزین و تاحدی آلودگی برطرف بشه

    موافقم 7
    مخالفم 12
    1. Taha Ayoobi

      ۴ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (4323 ديدگاه)

      پلاگین باز هم نیاز به جایگاه شارژ داره، بهتربن هیبریدیه

      موافقم 11
      مخالفم 6
      1. مصطفی نخعی نژاد

        ۴ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (3 ديدگاه)

        پلاگین رو تو خونه شارژ میکنیم ولی هیبرید باید با مصرف بنزین شارژ بشه و عملا هدف کاهش مصرف بنزین رو کمتر برآورده میکنه

        موافقم 6
        مخالفم 1
    2. رضا

      ۴ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      تا سال 2030 اکثر کشورهای صنعتی تولید خودروی بنزینی متوقف میشه وخود وی برقی جایگزین میشه باید در نظر داشت 90 درصد خودروها در این کشورها تولید میشه مونتاژ کاران داخلی اگر بخواهند نمیتوانند قطعات آن به راحتی وارد کنند چون معمولا این قطعات از چین وارد میشه وچین پیشرو در تولید خودروهای برقی پس مونتاژ کاران داخلی از همین حالا به فکر باشند یکروز میاد که قطعات ماشینهای بنزینی فقط در موزه کراجهای اسقاط ماشین پیدا میشه

  2. حسین

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (109 ديدگاه)

    به نام خدا
    خیر
    والسلام.

    موافقم 4
    مخالفم 4
  3. آرمان

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    ایرانی جماعت فقط بلده از همه چی ایراد بگیره حالا اگر الکتریکی وارد نکرده بودن میگفتین چرا وارد نکردن. در ضمن کلی هیبریدی و پلاگین هیبریدی هم داره وارد میشه. فقط یاد گرفتیم به بد دیدن و غر زدن همیشگی. مثلا همین که تعرفه خودروهای برقی رو اینقدر پایین گذاشتن خودش نکته مثبتی هست. و زیر ساخت‌ها هم مثل همه جا باید به مرور شکل بگیره و شکل خواهد گرفت

    موافقم 7
    مخالفم 14
    1. تقی

      ۴ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (3 ديدگاه)

      تعرفه تخفیف یک درصد!!!؟😀😁

      موافقم 10
  4. سید مهدی چهلستونی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    تو فصل تابستان که کشور مشکل کمبود برق داره چطور میخواهد برق ماشینهارا تامین کند.توی تابستان ار کولر گازی استفاده کنین تعرفه برقمون چند برابر میشه حالا شما فکر کن از شارژ خانگی هم استفاده کنی.خونتو باید بفروشی پول برق بدی.
    ۱۰۰۰تا خودرو با ۳جایگاه شارژ توی تهران؟نصف عمرمون باید تو صف برق باشیم.😂😂مسخرست

    موافقم 16
    مخالفم 3
    1. حسام

      ۴ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      اولا که در حال حاضر 15 جایگاه شارژ خودروی برقی در 15 منطقه شهرداری تهران موجوده . دوما شما میتونید به برق منزل بزنید و شب تا صبح که خوابید شارژ میشه . سوما وقتی شب تا صبح شارژ بشن ( یعنی زمانی که پیک مصرف نیست ) برق ارزان تره . و نکته آخر اینکه مصرف کولر گازی در تابستان ( که ساعت های متمادی و طولانی کار میکنه ) خیلی بیشتر از خودروهای برقی هست . مقایسه این دو به کل اشتباهه .

      موافقم 9
      مخالفم 8
    2. حامد جعفری

      ۴ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (10 ديدگاه)

      مشکل برق روز و هنگام ظهر است ، حال آنکه شارژ این خودروها نیمه شب است

      موافقم 8
      مخالفم 1
    3. مصطفی نخعی نژاد

      ۴ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (3 ديدگاه)

      ماشینتو میتونی تو ساعت کم بودن تعرفه و آخر شب تا صبح به برق بزنی….

  5. فریبرز صفایی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (10 ديدگاه)

    اول مسولین وسازمان دولتی خریداری کنند بعد اگر تایید کردند به مردم پیشنهاد خرید بدهند

    موافقم 13
    مخالفم 1
  6. ارش

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    ما سیاستهایمان بر اساس اولویت بندی خودمان تنظیم نمیشود بلکه بر اساس اولویت بندی کشور چین است زیرا خودرو برقی اولویت چینی ها است

    موافقم 10
    مخالفم 3
  7. غلاعلی مهیار

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    با سلام خدا قوت با این ترافیک چطور خودرو برقی راه برود آیا سیستم شارژ و D شارژ ندارند که خود را شارژ نمایند؟ حداقل بفکر مسیرها ترافیک و سربالایی و مناطق شلوغ باشید و غیره که در تخصص بنده نیست . با سپاس

    موافقم 3
    مخالفم 2
  8. میثم طاهونه

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (4 ديدگاه)

    آلودگی هوا برای بسیاری نون داره ،همینطور دولت ،و اینکه دولت از تولید و فروش بنزین کسب درآمد می‌کنه و با این استاندارد بنزینمون صادر کردنش سخته و کشوری خواهان خرید بنزین از ایران نیست
    پس در نتیجه هم خودروسازان داخلی و همینطور پالایشگاه های نفتی ایران احساس خطر کرده و نمیذارن این پروژه به سرانجام برسد ،یا زیرساختشو عمدا نمیسازن یا خیلی گرونش میکنن تا کسی نخره

    موافقم 7
    مخالفم 7
    1. محمد

      ۸ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      بیشترین کسری بودجه دولت به خاطر وارد کردن بنزین هست و از خداش هست از شر دادن بنزین ۳ هزار تومنی که از آب معدنی ارزان تر هست خلاص بشه اونوقت دولت سود میکنه ؟

  9. نادیا

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    لطفامهلت افتتاح حساب وکالتی خودروهای برقی تمدیدشود

    موافقم 8
    مخالفم 3
  10. مصطفی کریمی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    درود…با دیدگاه دوم بیشتر موافقم و درستش همینه که دولت با اهرمهای تشویقی تعرفه صفر و حتی کمک های پولی و وام خرید با درصد سود کم و یا صفر مردم رو به خرید خودرو برقی تشویق کنه(شرایط ما با شرایط کشورهای دیگر که در دیدگاه اول مطرح شد فرق میکنه )…بهر حال مسیری هست که خواه ناخواه باید رفت گذشته از موضوع آلودگی هوا و گاز های گلخانه ای و مصرف سوخت و مشکلات تعمیر و نگهداری موتور های درون سوز بایستی وارد این جریان شد و البته آنچه که پیش نیاز این مورد هست آمادگی شرکت های وارد کننده برای دادن خدمات مناسب و گارانتی درست ….و انجام زیر ساخت ها و آمادگی و ساخت جایگاه های شارژ سریع گسترده توسط دولت در سراسر ایران که از اهمیت فزآینده‌ای برخوردارند. در مجموع با شرایط الان ما به نظرم حداقل برا شهرهای کوچکتر موضوع خرید خودرو برقی کمی زود باشه..

    1. امید

      ۴ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (6 ديدگاه)

      درود
      اتفاقا شهرستانها چون اغلب خانه های ویلایی دارن برای شارژ خانگی مشکل کمتری دارن و میتونن شب هنگام که تعرفه برق پایین هست به راحتی شارژ کنن. در مورد مسافرت‌های بین شهری هم که فرقی بین شهر کوچک و بزرگ نیست. در کل بنده دید مثبتی دارم و احتمال زیاد زیرساخت‌ها زودتر از تصور شکل میگیره

      موافقم 10
  11. قدرت طهماسبی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (43 ديدگاه)

    دولت تعیین کننده خودرو برقی خوب در واردات و ساخت داخل است

  12. علی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    تو ایران هرچی را همه میگن بده باید بخری چون دقیقا عکسش اتفاق میفته و تجربه ثابت کرده رکب میخوریم همیشه

    موافقم 18
  13. مهدی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    با سلام و درود خدمت دوستان
    به نظر من اگر کسانی که دیدگاهشان مثل من که دوتا ماشین داشته باشند که یکی برای توشهری و دیگری برای مسافرت و خودروهای ارزان کوچک برقی مثل تاتا که حدود ده هزار دلار هست وارد کشور بشود که هم قیمت ۲۰۷ میشود و برای داخل شهر سوار بشویم و در منزل شارژ کنیم و اصلا کار به ایستگاه شارژ دولت نداشته باشیم فکر کنم گزینه خوبی هم برای ما و هم برای دولت که استرس ایستگاه شارژ نداشته باشد بهتر است.
    وگرنه برای دوستداران یک خودرو، ماشین هیبریدی در حال حاضر گزینه بهتری هست نه تمام برقی.

  14. رضا جوام

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    فعلا فقط یه شوخی تلخه ..اوضاع اقتصادی ما جوری شده که با پول یه نز سی دویست در ۱۰ سال پیش یه سی جی ۱۲۵ بهت میدن ..لطفا مردم رو نخندونید .سپاس

    موافقم 3
    مخالفم 3
  15. علی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    متاسفانه تصمیمات بصورت سیاسی، غیر واقع بستانه گرفته می شود.‌با شرایط کنونی خرید خودرو برقی احمقانه است

    موافقم 3
    مخالفم 7
  16. یوسف

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    اول بیان موتور برقی ارزان و برقی وارد کنن که چندین ساله وعده میدن بعد سنگ بزرگ رو که علامت نزدن هستش بندازن . تو مملکت ما وعده و حرف ها خیلی بزرگتر از عمل مسئولینمون هست متاسفانه

  17. امید

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (6 ديدگاه)

    درود
    اتفاقا شهرستانها چون اغلب خانه های ویلایی دارن برای شارژ خانگی مشکل کمتری دارن و میتونن شب هنگام که تعرفه برق پایین هست به راحتی شارژ کنن. در مورد مسافرت‌های بین شهری هم که فرقی بین شهر کوچک و بزرگ نیست. در کل بنده دید مثبتی دارم و احتمال زیاد زیرساخت‌ها زودتر از تصور شکل میگیره

    موافقم 2
    مخالفم 2
  18. علی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    مزیتش بر معایب برتری دارد

    موافقم 8
    مخالفم 2
  19. Amir

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (10 ديدگاه)

    ماشین هرچی باشه ولی موتور بنزینی باشه صدا داسته باشه سگ برقی سوار میشه

    موافقم 1
    مخالفم 7
  20. فرزاد

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    ماشین های ژاپنی و المانی با این قیمت بدرد پولدارها میخوره کسی که دو میلیارد و بیشتر پول ماشین میده بهتره یک اینوتور شارژ سریع بگیره و تو خونه داشته باشه حالا فوقش ۲۰۰ میلیون باشه

    موافقم 3
    مخالفم 1
    1. علی رضا

      ۵ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (2 ديدگاه)

      آقا همه چی تو ایران اولش خیلی خوب خواهد بود اگر در توانتون هست بخرید وبه حرف این کارشناسان عقب افتاده نباشید کسی که زیاد تردد نداره با یک بار شارژ حداقل یک هفته میتونه تردد کنه بدون هزینه والودگی و این خیلی خوبه +تکنولوژی روز دنیا

  21. بهترین

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام‌ اینکه الان ۲تاماشین داشته باشی یکی داخل شهر یکی سفربین شهزی بنزینی یا دوگانه خوبه منتها برای عموم جامعه هزینه بیمه وهزینه های سرویس وهزینه نگهداری ماشین به خصوص هزینه باطری که لازمه اونوبرنامه ایی بزارن که به صورت رایگان در زمان خرابی باطری عوض بشودچون تعدادباطری وقیمتش فک کنم خودش اندازه یک خودرو هزینه داره یا امکانات دستگاههای شارژرخانگی رایگان برای خریداران خودرو که درمجموع به نفع دولت وملت ومجیط زیست است.خلاصه طمع درآمد ازاین پروژه به نفع طبیعت ومردم درنظر گرفته نشود.ممنون

    موافقم 4
    مخالفم 2
  22. مصطفی نخعی نژاد

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    ماشینتو میتونی تو ساعت کم بودن تعرفه و آخر شب تا صبح به برق بزنی….

    موافقم 4
    مخالفم 2
  23. Amin

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (4 ديدگاه)

    با توجه به اینکه هزینه راه اندازی ایستکاه های شارژ چندان بالا نیست و برای مراکز تجاری مثل خدمات رفاهی ها، پمپ بنزین ها ، هتل و پاساژ های تجاری هزینه ای به حساب نمیاد و از طرفی راه اندازی ایستگاه شارژ برای اون هتل یا مرکز خدمات رفاهی یا پاساژ میتونه هم درآمد و هم جذب کننده مشتری باشه بنظر میرسه حتی عده ای توی صف نصب این تجهیزات از طرف شرکت هایی مثل مپنا خواهند بود ، از طرفی شما وقتی خودرو برقی داری مثل خودرو بنزینی مجبور نیستی حتما به جایگاه انرژی مراجعه کنی شما دو منبع انرژی یکی خونه و یکی جایگاه دسترسی داری مثلا شما اگه بری یک روستا که پمپ بنزین نداشته باشه نیازی نیست برگردی بنزین بزنی همونجا اگه یه خونه اجاره کرده باشی میتونی ماشینت رو هم شب تا صبح شارژ و آماده مسیر کنی،
    نهایت هم میشه یک موتوربرق سایلنت ۴ کیلووات کامپکت که خیلی جا نمیگیره و حدود ۴۰ قیمتشه فعلا با خودت توی جاده ها ببری اگه جایی گیر افتادی با یک باکش میتونه چند ساعت ماشینتو مثل برق خونه شارژ کنه

    موافقم 9
    مخالفم 2
  24. Sam

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (4 ديدگاه)

    برای کسانی که دیوانه هستند بله منطقی ست

    موافقم 1
    مخالفم 5
  25. مهران همتی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    ۱. فقط کافی قیمت خودرو های برقی رو بیارند پائین، مصرف کننده بلده راه حل شارژ رو پیدا کنه
    ۲.آیا از خودروهای برقی میتوان در مناطق سرد ویخبندان استفاده کرد؟

  26. مهران همتی

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    ۲.آیا از خودروهای برقی میتوان در مناطق سرد ویخبندان استفاده کرد؟

  27. شهروند

    ۴ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    سلام دوستان
    بهتر هست اگر قرار شد نظر بدهیم نظر معقول و کارشناسی بدهیم به دلیل اینکه دیگران مطالعه می‌کنند و اگر صرف زمان می‌کنند در نظر دارند که بهره ای از زمانشان ببرند نه اینکه ….
    با احترام به نظر همگی، بنده اعتقاد دارم راهی هست که دیگر کشورها رفتند و دیر یا زود ما هم باید این مسیر را طی کنیم
    پس اقدام دولت به نظر بنده اقدام معقول هر چند که دیر بوده است و اگر قرار بود همه زیر ساخت منظور جایگاه شارژ را به صورت کامل گسترش بدهد که اگر دولتی بود بسیار به آن ایراد می‌گرفتیم که به دلیل عدم وجود خودرو ما جایگاه زدیم و زیان ده هستند و اگر بخش خصوصی بود که به دلیل عدم وجود تعداد خودرو لازم برای به سود رسیدن فعالیت جایگاه محقق نمیشد علی ایحال با دید مثبت به این موضوع نگاه کردن هر چند امروز به درد ما شاید نخورد ولی سال‌های آینده قطعا به نفع عموم خواهد بود و هر گونه نگاه کنیم حمایت امروز سبب منفعت عمومی آینده خواهد بود

    1. حسن

      ۵ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      درود
      شما اگر داخل شهری استفاده کنید به نظر بنده ماهی یکبار هم نیاز به شارز نداریدپس نباید نگران شارز باتری بود.

  28. فرشاد

    ۵ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    فعلا که بنظر با این قیمت های بالا توجیح خرید ندارن، تازه موتور های بنزینی تو دنیا به بلوغ رسیدن و موتور های برقی اول راه هستن،
    باید منتظر بشینی تا دولت زیر ساخت شارژ ایجاد کنه، بعضی میگن با خرید یک موتور برق کوچک توی مسافرت مشکل حل میشه اما باز مجبور میشی چند ساعت برای شارژ توقف کنی

    موافقم 0
    مخالفم 2
  29. شهروند

    ۵ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    و جایگاه شارژ اگر چه امروزه کم هست ولی چنانچه همت کنیم قطعا خیلی سریعتر از جایگاه سوخت مایع و فسیلی و همچنین CNG که تجهیزات زیادی را می‌خواهد که بسیاری از قطعات وارداتی هستند اتفاق خواهد افتاد
    و در نهایت اگر دولت برای واردات خودرو برقی از بخش قابل توجه سود خودش گذشته قطعا در مواردی امکان حتی حمایت دیگری خواهد داشت چون اگر این موضوع محقق نشود آینده خودروهایی را خواهیم داشت که سوخت برای آنها نخواهیم داشت ضمن اینکه هوا و زیست مناسبی را برای زندگی نخواهیم داشت چرا اینکه صدماتی را که نسل ما و دو نسل قبل از ما به محیط زیست زده شاید بیش از ضرری باشد که از اول پیدایش بشر تا قبل از چند سال اخیر بوده است به دلیل اینکه انسانهای قبل از ما و تکنولوژی به نحوی عمل می‌کرد که محیط زیست فرصت ریکاوری را داشت ولی امروزه ما با خودخواهی تمام ….
    یا حق

  30. علی‌اکبر زِینالی

    ۵ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (146 ديدگاه)

    با سلام.
    با منطق دیدگاه دوم بسی نزدیکم.

    مگر در امریکایی که تسلا از آنجاست، ابتدا زیرساخت را ساختند و بعد خودرو را؟ این دیگر چه منطقی است! ابتدا باید ایده ای اجرا شود و سپس آن ایده تأمیم یابد.

    لذا با واردات این خودرو ها، استقبال بعمل می آورم.

    اما نسبت به مشکل برق، اندکی نگرانی وجود دارد که البته با واردات سه هزار و پنج هزار و ده هزار دستگاه، این مشکل قطعا به وجود نخواهد آمد.

    امیدوارم که سیاستگذاران گرامی، از تلفیق تولید برق از روش انرژی هسته ای، صفحات خورشیدی، توربینهای آبی و بادی، بیشتر استقبال نمایند تا در سال های آینده، محیط زیست پاکتری را داشته باشیم.

    علی اکبر زینالی، تاجر انواع کشمش با برند گونش کشمش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا