سابرینا پلاس در کلاس سدان کامپکت، وارد رقابت با j7 کرمان موتور و آریزو ۶ مدیران خودرو شود. این محصول، بر اساس بایک U5 توسط دیار خودرو وارد ایران خواهد شد.
سابقهی همکاری دیار خودرو با شرکت بایک چین، بیش از ۱۰ سال قدمت دارد. هماکنون، کراساورهای تیگارد از محصولات بایک، توسط دیار خودرو عرضه میشوند و بهزودی، یک مدل سدان به نام سابرینا پلاس نیز، به سبد محصولات اضافه خواهد شد. دیار خودرو از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ هاچبک اقتصادی سابرینا E150 را در ایران عرضه کرد که البته چندان پرفروش و محبوب نبود.
بیشتر بخوانید
خودروسازی بیجینگ (Beijing Automotive Group) با نام اختصاری بایک (BAIC)، یکی از بزرگترین خودروسازان چین است و رتبهی ۲۰ جهان از نظر تیراژ تولید را در اختیار دارد. این مجموعه در سال ۱۹۸۵ با سرمایهگذاری مرسدس بنز و هیوندای تاسیس شد. برندهای فوتون و BAW زیرمجموعهی بایک محسوب میشوند درحالیکه بزرگترین خط مونتاژ مرسدس بنز در چین هم، متعلق به بایک است. هیوندای و مرسدس بنز، همچنان مالکان اصلی بایک باقی ماندهاند. تنوع محصولات بایک در بازار چین، انواع سواری، وانت، شاسیبلند و هاچبک با پیشرانهی بنزینی و تمام برقی را شامل میشود.
بایک U5 پلاس که در ایران به نام سابرینا پلاس عرضه خواهد شد؛ طراحی ۲۰۲۱ محسوب میشود. نسل اول این خودرو در چین، سال ۲۰۱۳ معرفی شده و به دلیل قیمت مناسب در کلاس سدان خانوادگی، مورد توجه قرار گرفت. بایک U5 پلاس با مدل بنزینی و تمام برقی روی خط تولید چین قرار دارد اما فعلا فقط با مدل دنده اتوماتیک احتراقی، وارد ایران خواهد شد.
طراحی بدنه و نمای بیرونی سابرینا پلاس دیار خودرو
نسل اول در سال ۲۰۱۳ با کمک استودیو برتونه ایتالیا و مایک رابینسون امریکایی شکل گرفت؛ اما مدلهای جدید، توسط دفتر طراحی بایک در چین، عرضه شدهاند. احتمالا به همین دلیل، سابرینا پلاس تفاوت خاصی با دیگر سدانهای چینی، مثل آریزو ۶ یا آریزو ۸ ندارد.
در نمای اصلی، حس اسپرت به خوبی برای سابرینا پلاس فراهم است. این مورد با چراغهای چند ضلعی همراه گوشههای تیز، تاکید میشود. لبهی سپر تا نزدیکی جراغها کشیده شده و فاقد خط اضافی است. جلوپنجره فضای بزرگ داخل سپر را تشکیل میدهد و در طرفین، نوار LED برای روشنایی روز، دیده میشود. خط کشیده شده از ستون اول تا گوشهی چراغهای جلو، دیگر نکتهی مثبت در طراحی سابرینا پلاس است.
در نمای جانبی، یک خط سرتاسری از چراغ جلو تا عقب کشیده شده و حجمدهی ساده در نزدیکی رکابها واضح است. باقی اجزا، ساده هستند و مدلهای مختلف از رینگ اسپرت ۱۶ اینچ با تایر ۲۰۵ میلیمتر استفاده میکنند. آینه بغل همرنگ بدنه، سانروف مخصوص سرنشینان جلو و حذف آنتن (کوسهای یا تلسکوپی) دیگر نکات در طراحی سابرینا پلاس هستند.
مشابه بسیاری دیگر سدانهای چینی، سابرینا پلاس هم چراغ عقب پیوسته با نوار باریک از LED قرمز دارد که هرچند تکراری، بسیار بهتر از تارا ایران خودرو دیده میشود. تصاویر موجود از نسخهی پلاس مونتاژ چین، سپر عقب همرنگ بدنه با جایگاه مناسب پلاک را نشان میدهد. حجمدهی بدنه برای درپوش صندوق نیز به خوبی انجام شده است.
سابرینا پلاس با طول ۴,۶۳۰ و عرض ۱,۸۲۰ و ارتفاع ۱,۴۸۰ و فاصله محوری ۲,۶۷۰ میلیمتر تولید میشود که تقریبا برابر با آریزو ۶ مدیران خودرو و کمی کوچکتر از KMC J7 کرمان موتور است.
نمای داخلی و کابین سابرینا پلاس دیار خودرو
روی داشبورد دو نمایشگر پیوسته نصب شده تا حس یک سدان آیندهنگر برای سابرینا پلاس فراهم شود. مواد نرم روی داشبورد و چرم صندلیها نیز، برای خودرویی ساخت چین، قابل قبول به نظر میرسد. مهمترین نکتهی منفی برای سابرینا پلاس، دستهدندهی بزرگ و قدیمی است که از سالها پیش توسط غالب رقبا با مدل کوچک و الکترونیکی، جایگزین شده.
پنل دیجیتال پشت فرمان، ۷ اینچ و نمایشگر لمسی چسبیده به آن، ۱۲/۳ اینچ است. استارت دکمهای و فرمان چرم D شکل با طراحی مدرن، کاربرپسند به نظر میرسد. طراحی داشبورد با حالت دو طبقه، قابل قبول دیده میشود و فرم خروجیهای تهویه مطبوع جالب است. کلیدهای فیزیکی برای کنترل تجهیزات رفاهی خودرو، از سابرینا پلاس حذف نشده و همراه کلیدگردان ارایه میشوند.
در کابین، نور ملایم سرتاسری تا تودریهای جلو نصب شده تا اتاق هنگام شب، جذابتر شود. طراحی صندلیها با سبک اسپرت و چرم مرغوب، به خوبی انجام شده و به لطف فاصله محوری ۲۶۷۰ میلیمتر (مشابه آریزو ۵) برای ۴ سرنشین بلندقد مناسب هستند. صندوق عقب سابرینا پلاس ۴۳۰ لیتر فضای حمل بار دارد که باتوجه به ابعاد خودرو، راضی کننده نیست و کمتر از سمند ایران خودرو است.
پیشرانه و تجهیزات فنی سابرینا پلاس دیار خودرو
مدل بنزینی در کشورهای خارج از چین با موتور ۱/۵ لیتر توربو و سیستم دیفرانسیل جلو عرضه میشود. گیربکس این خودرو ۵ سرعته دستی یا خودکار CVT است که قطعا با مدل اتوماتیک وارد ایران خواهد شد. سابرینا پلاس، ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتنمتر گشتاور دارد. این سدان ۱۲۴۰ کیلوگرمی در زمان ۱۰ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و میانگین مصرف سوخت ۸ لیتر در صد کیلومتر فراهم میکند.
بایک U5 پلاس برقی هنوز برنامهی ورود به ایران ندارد اما بعید نیست برای رقابت با دیگر سدانهای برقی کشورمان، توسط دیار خودرو وارد کشور شود. این مدل با ۲۱۵ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتنمتر گشتاور دارد. نوع باتری برای نسخههای مختلف، متفاوت است و توان پیمایش ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر فراهم میکند.
هنوز مشخص نیست سابرینا پلاس دیار خودرو با چه نوع مشخصاتی وارد ایران شود؛ اما احتمالا دارای تجهیزات ذیل خواهد بود:
- کروز کنترل ساده (فاقد ترمز خودکار)
- کنترل ایستایی در سربالایی (HSA)
- کنترل سرعت در سرازیری (HDA)
- کنترل کشش (TCS)
- کنترل پایداری (ESC)
- سیستم ضد واژگونی (ROP)
- دو حالت رانندگی (اکو – اسپرت)
- استارت از راه دو
- هشدار و رادار برخورد از جلو و عقب (FCW) و (RTA)
- سنسور باران
- پایش فشار باد تایر (TPMS)
- رادار نقطه کور (BSD)
- هشدار تغییرلاین (LDW)
- رادار تابلوخوان (TSR)
- توزیع نیرو ترمز (EBD)
- ترمز ضدقفل (ABS) با نیروی کمکی (BA)
- ترمز پارک برقی (EPB)
قیمت بایک U5 پلاس در چین و پیشبینی برای سابرینا پلاس
برای بازار چین، نسخههای مختلف بایک U5 پلاس بنزینی ۱۰ تا ۱۳ هزار دلار قیمت دارند. این محصول اگر با امکانات کامل وارد ایران شود، احتمالا قیمتی نزدیک به ۲ میلیارد تومان خواهد داشت تا وارد رقابت با j7 کرمان موتور و آریزو ۶ مدیران خودرو شود.
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴کاربرا دیگه خبر نمیگیرن خیلی وقته تو سایت نیستم قبلاً کاربرا میدیدن علی نوا چند ساعت هست اصلا کامنت نداده همش ازش خبر میگرفتن ولی من یه هفت هشت روز رفتم هیچکی خبر نگرفت از من
Hamid
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴سلام. با قیمت اعلامی شما، همین الان هم یک خودروی شکست خورده محسوب می شود.
مرتضی
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴اینو تا چند هفته پیش رقیب اریزو پنج و ریسپکت و تارا و شاهین معرفی میکردن الان شد رقیب اریزو شش پرو و جک جی هفت ؟؟؟
همین تغییر رقبا یعنی پونصد میلیون قیمتش فرق کرده که…
این همون ماشینه یا من اشتباه میکنم ؟
اونم سابرینا بود یه پنجی هم داشت
محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴در متن ابعاد ماشین نوشته شده