در این مقاله خواندنی شما را با بهترین شاسی بلندهای سال ۲۰۲۴ به انتخاب مجله اتوکار آشنا خواهیم کرد.
در طول ۲۵ سال گذشته فاکتورهای زیادی روی افزایش فروش شاسی بلندها در اروپا تأثیرگذار بودهاند. از سواری راحت و فضای کابین و بار زیاد گرفته تا طراحی خشن و با ابهت و همچنین ایمنی و میدان دید بهتر، شاسی بلندها طرفداران بیشتری نسبت به سدان ها یا استیشنهایی با قیمتهای مشابه دارند و اینطور که به نظر میرسد روند افزایش فروش قدبلندهای جذاب دنیای خودرو در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
اما آیا کسی به این موضوع اهمیت میدهد که شاسی بلندها سنگینتر هستند و مصرف سوخت بیشتری نسبت به سدان ها و استیشنها دارند؟ ظاهراً بسیاری از خریداران به دنبال تجهیزات رفاهی بیشتر، فضای کابین و بار بهتر و همچنین مد امروز هستند و چنین فاکتورهایی را خیلی در نظر نمیگیرند؛ اما بهترین شاسی بلندهای سال ۲۰۲۴ کدام ها هستند؟ از آنجایی که شاسی بلندها گستره بسیار وسیعی دارند و از سوزوکی جیمنی تا رولزرویس کالینان را شامل میشوند بنابراین به سختی میتوان لیستی کامل از ۱۰ خودرو را در نظر گرفت هرچند ما این کار را انجام دادهایم و شما عزیزان نیز میتوانید گزینههای دیگر مدنظر خود را در بخش نظرات به ما و دیگران معرفی کنید.
بهترین شاسی بلندهای سال ۲۰۲۴
سیتروئن C5 ایر کراس
نقاط قوت: قیمت مناسب، فضای کابین و بار زیاد
نقاط ضعف: کارایی نه چندان جالب سیستمهای کمکراننده، دینامیک سواری متوسط
بسیاری از ما انتظار سواری راحت و نرم از یک شاسیبلند را داریم و یکی از بارزترین مثالها در این زمینه را میتوان سیتروئن C5 ایر کراس دانست که درست آن چیزی است که از فرانسویها انتظار داریم. این خودرو بدون نیاز به تکنولوژیهای گرانقیمت امروزی دستاندازهای بزرگ را جذب میکند هرچند اگر بودجه بیشتری داشته باشید ما گزینهای تمام برقی از جمله بی ام و iX و لکسوس RZ را توصیه خواهیم کرد.
داچیا داستر
نقاط قوت: فضای بار و کابین مناسب، پیشرانهها و گیربکسهای متنوع، هزینههای سوخت کم مدل دوگانهسوز
نقاط ضعف: تجهیزات نه چندان زیاد، آسایش و رفاه کم کابین
حضور داچیا به عنوان برند ارزانقیمت رنو در این لیست خیلی سورپرایز کننده نیست. داستر اولین بار در سال ۲۰۱۳ راهی بازار بریتانیا شد و امروز محبوبیت بالای خود را حفظ کرده و یکی از بهترین دلایل برای شناخت برند داچیا توسط مشتریان است. داستر به زودی وارد نسل سوم خود خواهد شد اما هماکنون با نسخههای گوناگونی عرضه میشود. برای مثال امکان سفارش سه پیشرانه بنزینی به همراه مدل دوگانهسوز بنزین و گاز وجود دارد. به این لیست میتوان مدل دیزلی را نیز افزود. البته قیمت داستر دیگر به اندازه قدیم ارزان نیست هرچند بازهم در مقایسه با خودروهای دیگر بهای بسیار پایینتری دارد. با خرید این خودرو به کابین و فضای بار جادار، سواری مناسب و تجهیزات خوب در مدلهای فول دسترسی خواهید داشت.
فیسکر اوشن
نقاط قوت: فضای کابین و بار زیاد، طراحی شیک، تجهیزات جالب کابین
نقاط ضعف: هزینه لیزینگ زیاد، هزینههای نگهداری بالا
یکی از ویژگیهای خودروهای برقی نصب باتریهای بزرگ در کف آنهاست. همانطور که قبلاً گفتهایم شاسی بلندها با چالشهایی برای خودروسازان به ویژه در زمینه وزن و آیرودینامیک همراه بودهاند اما هنوز برخی مدلهای برقی وجود دارند که با یکبار شارژ مسافت متوسط بیشتری را طی میکنند و فیسکر اوشن یکی از آنهاست. با وجود باتری نیکل منگنز کبالت ۱۱۳ کیلووات ساعتی، این خودرو میتواند مسافت ۷۰۶ کیلومتری را طی کند که بیش از ۱۶۰ کیلومتر بیشتر از بهترین نسخه تسلا مدل Y است. در دنیای واقعی انتظار شعاع حرکتی بین ۵۶۰ تا ۶۴۰ کیلومتری را داریم که هنوز هم عملکرد برجستهای خواهد بود. اوشن شاسیبلندی با ابعاد مشابه لندروور دیسکاوری اسپرت است که از سواری نرم و آرام، ظاهری شیک و ویژگیهای مولتیمدیای احساسبرانگیز سود میبرد.
کیا EV9
نقاط قوت: فضای کابین و بار زیاد، پرفورمنس و شعاع حرکتی احساسبرانگیز
نقاط ضعف: فاقد احساس لاکچری بودن کابین در مقایسه با مبلغ پرداختی
خودروهای جعبهای و بزرگ ابهت زیادی دارند و به همین خاطر است که خریداران اولین بار جذب شاسی بلندها شدند و قطعاً این موضوع را درباره کیا EV9 نیز درک خواهید کرد. این خودرو ابعادی مشابه رنجروور اسپرت و مرسدس بنز GLE دارد و برای اولین بار راهی کلاس شاسی بلندهای لوکس و فول سایز شده است. حتماً افراد زیادی با دیدن این خودرو شوکه شده و از خود خواهند پرسید واقعاً این کیاست؟ EV9 به دو صورت شش و هفتنفره عرضه خواهد شد هرچند کابین آن شاید حس و حال محصولی لوکس را نداشته باشد. باتری ۹۹.۸ کیلووات ساعتی کیا نیز در دنیای واقعی میتواند شعاع حرکتی بین ۴۲۰ تا ۵۱۵ کیلومتری را ارائه کند. پرفورمنس دو موتور برقی این خودرو خوب است و سواری و هندلینگ آن کمی نرم احساس میشود.
لندرور دیفندر
نقاط قوت: ظاهر عالی، سواری بسیار راحت و نرم، توانایی آفرود بالا
نقاط ضعف: ابعاد بزرگ مدلهای ۱۱۰ و ۱۳۰، وزن بالا، قیمت گران
برای بسیاری از مالکان شاسی بلندها توانایی آفرود اهمیت دارد و زمانی که به آن نیاز داشته باشید خودش را بیشتر نشان میدهد. برندهایی همچون لندرور فهمیدهاند که سیستم چهار چرخ محرک یکی از الزامات آفرود است و موفقیت دیفندر نیز این موضوع را نشان میدهد. اگرچه اکثر خریداران با خودروی خود راهی بیراههها نمیشوند اما افراد زیادی نیز وجود دارند که این کار را انجام میدهند. علیرغم ابعاد بزرگ و توانایی آفرود مثالزدنی، دیفندر سواری بسیار راحتی دارد و سیستم تعلیق بادی و سختافزارهای لازم نیز به کمکراننده میآیند. تکنولوژیهای مدرن همچون دوربین هوشمند نیز کمکحال او خواهند بود. آفرودرهای خشنتر و بادوامتر و همچنین کوچکتر و چابکتری در مقایسه با دیفندر وجود دارند اما هیچکدام از آنها نمیتوانند همانند این خودرو از مسیرهای سخت عبور کنند.
مزدا CX-60 دیزلی
نقاط قوت: گشتاور زیاد پیشرانه دیزلی برای آفرود و یدک کشی، ظاهر و کابین عالی
نقاط ضعف: راحتی سواری و ایزولاسیون نه چندان خوب
احتمالاً انتظار ندارید که در سال ۲۰۲۴ یک شاسیبلند با پیشرانه ۶ سیلندر دیزلی به خاطر راندمان واقعی قابلتوجه تحسین شود و درحالیکه بسیاری از خودروسازان در حال حذف پیشرانههای درونسوز به ویژه دیزلی هستند اما مزدا به نوآوریهای خود ادامه میدهد. CX-60 یک شاسیبلند میان سایز با ابعاد و قیمت مشابه بی ام و X3 است که امکان خرید آن با پیشرانه ۳.۳ لیتری توربودیزل وجود دارد. این خودرو در شرایط واقعی مصرف سوخت حدود ۵ لیتری در هر صد کیلومتر دارد. اگر میخواهید در سال ۲۰۲۴ کمتر به پمپبنزین یا ایستگاههای شارژ مراجعه کنید شاید این شاسیبلند خانوادگی ارزش بررسی را داشته باشد.
مرسدس بنز EQS شاسیبلند
نقاط قوت: سواری بسیار راحت، فضای کابین زیاد، تکنولوژی مدرن
نقاط ضعف: قیمت بالا
تعداد شاسی بلندهای برقی که روی رفاه سرنشینان و ویژگیهای لوکس تمرکز دارند در حال افزایش است و بسیاری از آنها قبلاً چنین چیزهایی را ارائه کردهاند. البته رقبای درونسوز زیادی نیز وجود دارند که یکی از آنها میتواند رنجروور اسپرت باشد؛ اما اگر خواهان یک شاسیبلند بزرگ، لوکس و برقی هستید مرسدس بنز EQS پاسخگوی نیازها خواهد بود. اگرچه طراحی فعلی مرسدس بنز در کابین محصولاتش باب میل همه نیست اما خود خودرو واقعاً برجسته به نظر میرسد. سواری EQS شاسیبلند بسیار نرم و آرام است و دستاندازها را به راحتی جذب میکند. شعاع حرکتی این خودرو در شرایط واقعی به حدود ۴۸۰ کیلومتر میرسد.
پورشه ماکان
نقاط قوت: توازن عالی از پرفورمنس، دینامیک سواری و هندلینگ
نقاط ضعف: تولید قریبالوقوع نسل جدید، قیمت بالای مدلهای فول
اگر یک شاسیبلند بخواهد احترام طرفداران خودروهای اسپرت را داشته باشد قطعاً نامش پورشه ماکان خواهد بود. علیرغم اینکه حدود ۱۰ سال از تولید این شاسیبلند آلمانی میگذرد اما محصول جذاب پورشه همچنان جزو بهترین گزینههای کلاس خود است و ترکیبی عالی از پرفورمنس، سرعت و دینامیک سواری را ارائه میکند. نسل جدید و برقی این خودرو در ماههای آینده معرفی خواهد شد. البته نسل فعلی نیز اخیراً فیس لیفت شده و مدل پرچمدار توربو جای خود را به مدل GTS با پیشرانه ۶ سیلندر ۴۳۴ اسب بخاری داده است. این مدل در عرض ۴.۵ ثانیه از سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد. تنظیمات بهتر سیستم تعلیق نیز حس و حال یک هاچبک اسپرت را تداعی میکنند. فرمان خودرو نیز دستورات راننده را سریعاً اجرا میکند. نکته مثبت بعدی کابین لوکس ماکان است که آرامش زیادی را فراهم میکند.
اشکودا کاروک
نقاط قوت: فضای کابین و بار مناسب، قیمت رقابتی
نقاط ضعف: زیرساخت قدیمی، تکنولوژی ساده کابین
یکی دیگر از بهترین شاسی بلندهای سال ۲۰۲۴ کاروک است. بسیاری از افراد در زمان خرید خودرو خواهان محصولی خانوادگی با فضای بار و کابین زیاد و قیمت مناسب هستند و در حال حاضر به دلیل تنوع زیاد شاسی بلندها نیازی به صرف هزینههای سنگین نیست. اشکودا کاروک یکی از گزینههای مطلوب است که از زمان معرفی در سال ۲۰۱۷ تاکنون جزو بهترینهای کلاس خود بوده و انعطافپذیری زیادی را نشان میدهد. برای مثال میتوان صندلیهای عقب را جدا و آن را به یک ون میان سایز تبدیل کرد. همچنین میزهای پیکنیک جالبی در پشت صندلیها وجود دارند که جذابیتهای کاروک را نشان میدهد.
تویوتا لندکروزر پرادو
نقاط قوت: توانایی آفرود، فضای کابین قابلتوجه، پیشرانه ۴ سیلندر دیزلی کمهزینه
نقاط ضعف: سواری نه چندان عالی در مقایسه با برخی رقبا
تویوتا لندکروزر پرادو انتخاب اصلی برخی خریداران به ویژه در کشورهایی اروپایی و استرالیاست. این آفرودر سنتی با ساختار بدنه روی فریم خود حرفهای زیادی برای گفتن دارد و در یدک کشی، غوطهوری در آب و آفرود میدرخشد. نسخههای ساده و کاری این خودرو با رینگهای فولادی شناخته میشوند و قیمت بسیار مناسبی دارند. اگرچه میتوان پرادو را با سیستم تعلیق بادی و صندلیهای چرمی سفارش داد اما انتظار سواری و هندلینگ مشابه محصولات آئودی یا مرسدس بنز را نداریم. این خودرو در جاده عملکرد درخشانی ندارد اما در آفرود پادشاهی میکند و به عنوان محصولی از تویوتا دوام و اطمینان بسیار بالایی دارد.
پیام
۲۶ دی ۱۴۰۲تنها نقطه ضعف بنز اینه زیادی خوبه
amir
۲۶ دی ۱۴۰۲درمورد مدل های بنزنینیش موافقم اما برقی های بنز دست کم از لحاظ طراحی خوب نیست
NAVID@@98
۲۶ دی ۱۴۰۲به من بگن انتخاب کن میگم همشون🥰
این ماشینا باید وارد کشورمون بشن نه ماشینایی الکی که الان قطره چکانی و با قیمت نامناسب به خورد مردم دادن 😜
یوسف رحمانی
۲۷ دی ۱۴۰۲کلی خندیدم که نوشته بود نقطه ضعف بنز قیمت بالاشه خب باهوش هر چی پول بدی آش میخوری
مجتبی .
۲۶ دی ۱۴۰۲لیست پروپیمونی بود. ماکان دیفندر وپرادو
Mercedes-Benz
۲۶ دی ۱۴۰۲EQS suv Porsche macan🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪
Taha Ayoobi
۲۶ دی ۱۴۰۲به نظرم قیمت و وزن و اینجور چیزا نمیشه نقطه ضعف در نظر گرفت
Anti BTS
۲۶ دی ۱۴۰۲«اگر بودجه بیشتری داشته باشید ما گزینهای تمام برقی از جمله بی ام و iX و لکسوس RZ را توصیه خواهیم کرد»
لکسوس RZ کم کم داره به اون جایگاه شایسته ش میرسه و اتوکار هم تایید کرده این ماشینو . البته راه درازی در پیش داره چون توقعات از لکسوس بالاست .
نشناسی بهتره
۲۶ دی ۱۴۰۲پورشه ماکان لایک
تویوتا لندکروز پرادو دیسلایک
amir
۲۶ دی ۱۴۰۲ماکان و دیفندر و فقط هیچ
مخصوصا اگه مشکی باشن
مشکی دیفندر نسل جدیدو خیلی مخوف و گنگ میکنه
JaMsHiD
۲۸ دی ۱۴۰۲درسته تکنولوژی دیفندر جدید جوری بود که بدون شاسی مستقل هم میتونه کارایی صد برابر بهتر از نسل قبلیشو به اجرا در بیاره ،
ولی اون دنده دادن و غرش موتور دیزل و اکسل سولید و قد دو متری ماشین یه چیز دیگس !
۲۶ دی ۱۴۰۲دارچین دلستر جدید بیارید ایران لطفا
۲۷ دی ۱۴۰۲داچیا داشتر😂🤦🏼
آنتی لَگن
۲۶ دی ۱۴۰۲اگه بخوام یه لیست ۱۵تایی یا حتی ۲۰ تایی از بهترین SUV های جهان تهیه کنم به هیچ وجه ۴ تای اولی توش نخواهد بود ، اتوکار خودشو زیر سوال برده . البته کار مجلات اینه که پول بگیرن و تبلیغ کنن .
parhamiof
۲۶ دی ۱۴۰۲نمیشه گفت کدوم بهتره.
هرکدوم تو حیطه خودشون بهترینن.
یکی اسپرت،یکی لوکس،یکی آفرود،یکی دوام و…
H2
۲۶ دی ۱۴۰۲تو این لیست بنظر من پرادو، مزدا، دیفندر و داستر واقعا با ارزش هستند
مزدا در واقعیت فقط 5 لیتر مصرف داره اونم با انجین 6 سیلندر
آخه دیگه چی می خوایی؟
yaghoub
۲۶ دی ۱۴۰۲مزدا جالب بود.
Sajjad
۲۶ دی ۱۴۰۲جای ریرا توی این لیست خیلی خالیه😏
Puriya
۲۶ دی ۱۴۰۲هرکی یه چی میگه
یه جا از سری ۷ بعنوان بدترین ماشین سال میاد
یجا بعنوان بهترین
هیچ اعتباری به این سایتا نیست
همشون از دم پول میگیرن تبلیغ میکنن
همشون
SimpleX
۲۶ دی ۱۴۰۲فقط باید اونایی رو باور کرد که امتحانشونو پس دادن مثل دیفندر ، لندکروز و …
Moh.86
۲۶ دی ۱۴۰۲عشق فقط ماشین فرانسوی
Dark Knight
۲۶ دی ۱۴۰۲از نظر من به جای فیکسر اوشن که هنوز تو بازار نیومده و خیلی از سایت ها هم بررسی نکردن ، باید یه چیزایی مثل ب ام و x5 یا مرسدس gle یا حتی لکسوس rx که چهارمین شاسی بلند پرفروش آمریکا هست رو میذاشتن ! توقع نداشتم پرادو رو ببینم میدونستم که تویوتا حداقل یه نماینده تو لیست داره ولی فکر میکردم لندکروز سری ۳۰۰ یا هایلندر باشه و در مورد ماکان هم که همیشه عضو ثابت بهترین های top gear هست و مرسدس eqs هم واقعا ماشین شیکی هست تا جایی که از نظر من در حال حاضر تنها suv واقعا لوکس الکتریکی هست ، در کل لیست خوبی بود با تشکر از سایت پدال که همیشه جدید ترین اخبار رو پوشش میدن
𝐀𝐥𝐢
۲۶ دی ۱۴۰۲همشون عالین انتخابم دیفندر، cx90 و ماکان
آراز معصومی
۲۶ دی ۱۴۰۲خدایا اکه اینا ماشینن پس اینایی که مردم ایران سوار میشن چی استن😔 گاشین چینی هم برای مردم آرزو شد
jaghori
۲۶ دی ۱۴۰۲عکس تیتر لندکروزر جدید بود ولی از توی مقاله خبری از این ماشین نبود.
BMW
۲۶ دی ۱۴۰۲کی فکرشو میکرد یه روزی کره اینطوری بشه و در حسرت حتی کره ای هاش باشیم ای دنیا🥲
Mehran Mirabolghasemi
۲۶ دی ۱۴۰۲مزدا را عشقه
NAVID@@98
۲۶ دی ۱۴۰۲تو کشورای خارجی خودروهای دیزلی شخصی هم زیاد میخرن و بصرفه و مناسبن و همراه با نسخه بنزینی نسخه دیزلی هم برای فروش میزارن ولی تو ایران گاز سوز ها به این صورته ولی دیزلی یه چیز دیگست👌
ممد سوناتا
۲۶ دی ۱۴۰۲https://www.pedal.ir/wp-content/uploads/2024/01/kia-ev9-review-2023-01-tracking-front_1.webp
نیومده بهترین شد 😍
JaMsHiD
۲۸ دی ۱۴۰۲کاربر جدید کره مربا باز رؤیت شد . به زودی باید به حملات هوایی ما پاسخ دهد .
صدرا
۲۷ دی ۱۴۰۲جای ولوو ایکس 90 و نیسان پاترول خالیه
M power
۲۷ دی ۱۴۰۲جای یه BMWخالیه