در مقاله پیش رو میخواهیم کشورهایی را که گرانترین و ارزانترین بنزین دنیا را در اختیار رانندگان میگذارند خدمت شما معرفی کنیم.
اگر در پمپبنزین هر کشوری با یک راننده صحبت کنید بیتردید او خواهد گفت مبلغ زیادی را برای بنزین پرداخت میکند! اما در برخی کشورها بنزین بهطور قابلتوجهی گرانتر یا ارزانتر از کشورهای دیگر است. باید دانست مبلغ متوسط بنزین در دنیا ۱.۳۳ دلار به ازای هر لیتر است اما ما تلاش داشتهایم در این مقاله ۱۰ کشور با بالاترین قیمت بنزین را بر حسب دلار معرفی کنیم. همچنین در ادامه ۱۰ کشور با ارزانترین بنزین در جهان نیز خدمت شما معرفی شدهاند. قیمتهای ذکر شده برای بنزین با اکتان ۹۵ هستند.
کشورهایی با گرانترین بنزین دنیا
نروژ
قیمت هر لیتر: ۲.۰۸۷ دلار
دلیل اصلی قیمت بالای بنزین در کشور نروژ به مالیاتهایی مربوط میشود که دولت این کشور روی سوخت اعمال کرده است. از جمله این مالیاتها میتوان به مالیات فروش، مالیات جاده برای حفظ زیرساختها و مالیات کربن اشاره کرد. مالیات کربن به این خاطر وضع شده که رانندگان را به خرید خودروهای بدون آلایندگی و برقی ترغیب کند. از آنجایی که از ۵ خودروی فروخته شده در این کشور ۴ خودرو از نوع برقی هستند بنابراین استراتژی دولت نروژ جواب داده است.
باربادوس
قیمت هر لیتر: ۲.۰۹۱ دلار
شاید نام باربادوس خیلی به گوشتان نخورده باشد اما این کشور یکی از گرانترین بنزینها را در جهان عرضه میکند. علاوه بر هزینه خرید بنزین، مالیاتهایی نیز وجود دارند که بر قیمت آن افزوده میشوند.
سوئیس
قیمت هر لیتر: ۲.۱۱۰ دلار
همانند اکثر کشورها، قیمت بنزین در کشور سوئیس در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت اما تعدیل قیمت این سوخت نسبت به سایر کشورهای اروپایی دیرتر رخ داد که همین امر باعث شد بسیاری از رانندگان از مرز رد شده و در کشورهای فرانسه یا اتریش که سوخت ارزانتری دارند سوختگیری کنند. در مرز سوئیس و اتریش منطقهای وجود دارد که سوخت ارزانتری عرضه میکند هرچند اکثر رانندگان در این کشور مجبور هستند هزینه مالیاتهای گوناگون روی سوخت را نیز بپردازند. یکی دیگر از فاکتورهایی که روی قیمت بنزین در سوئیس تأثیر میگذارد هزینه حملونقل از دریاست که گاهی به خاطر بالا آمدن سطح آب تأمین بنزین متوقف میشود.
لیختناشتاین
قیمت هر لیتر: ۲.۱۸۶ دلار
لیختناشتاین گرانترین بنزین را در اروپا عرضه میکند. از آنجایی که این کشور فاقد هرگونه ذخیره نفتی است بنابراین هر قطره از بنزین لیختناشتاین وابسته به واردات است و حملونقل زمینی نیز هزینه عرضه را بهطور قابلتوجهی افزایش میدهد. دولت این کشور از طریق فروش بنزین هزینههایی را بهصورت مالیات دریافت میکند.
دانمارک
قیمت هر لیتر: ۲.۱۹۶ دلار
دولت دانمارک از مدتها پیش تعرفههای زیادی روی بنزین وضع کرده تا مردم را به استفاده از سایر روشهای حملونقل ترغیب کرده و آلایندگی کربنی را کاهش دهد. این سیاستگذاری جواب داده و هرساله از تعداد خودروهای صفرکیلومتر فروخته شده در این کشور کاسته میشود. هر لیتر بنزین در این کشور با ۲۵ درصد مالیات بر ارزشافزوده عرضه میشود و برنامههایی نیز برای وضع مالیات بیشتر روی سوخت گازوئیل از سال ۲۰۲۵ وجود دارد.
هلند
قیمت هر لیتر: ۲.۲۸۵ دلار
دولت هلند تصمیم گرفت پس از دوران کرونا اندکی از مالیات وضع شده روی بنزین را کاهش دهد اما قرار است این میزان مالیات تا سال ۲۰۲۵ دو برابر شود. مالکان پمپبنزینها در مرز این کشور با مشکلات عدیدهای روبرو شدهاند زیرا رانندگان برای پر کردن باک خودروی خود به بلژیک یا آلمان مراجعه میکنند چراکه قیمت بنزین در این کشورها بسیار کمتر است. مقامات هلندی نیز میخواهند با ترغیب افراد به خرید خودروهای برقی از آلایندگی کربنی کشور خود بکاهند.
ایسلند
قیمت هر لیتر: ۲.۲۹۵ دلار
تمامی برق کشور ایسلند از طریق روشهای پاک و بدون کربن شامل روش برقآبی و زمینگرمایی به دست میآید. البته ایسلند فاقد ذخایر نفت و بنزین است و بنابراین مجبور به واردات این نوع سوخت است و به همین خاطر قیمت بنزین در این کشور بالاست. البته دولت ایسلند نیز مالیاتهای زیادی را روی بنزین وضع کرده که نتیجه آن بالا بودن قیمت سوخت در کشور یاد شده است.
موناکو
قیمت هر لیتر: ۲.۳۱۷ دلار
تقریباً همهچیز در موناکو گران است و سوخت نیز مستثنا نیست. با توجه به برگزاری گرند پری فرمول یک در موناکو و اینکه رانندگان مشهوری در آنجا زندگی میکنند، شاید دیدن نام موناکو در لیست تعجبآور نباشد. از جمله دلایل گران بودن بنزین در موناکو میتوان به واردات زمینی سوخت، هزینه بالای زمین و ملک و کمبود جایگاههای عرضه سوخت و وابستگی قیمت بنزین به فرانسه اشاره کرد.
هنگکنگ
قیمت هر لیتر: ۳.۲۱۰ دلار
از آنجایی که قیمت خانه و پارکینگ در هنگکنگ بسیار بالاست بنابراین تعداد خودروها در این کشور کمتر از دیگر کشورهای توسعه یافته است. به همین خاطر و همچنین به دلیل نبود ذخایر عظیم نفت و گاز، قیمت سوخت در این کشور به رقم قابلتوجهی میرسد. وضع مالیات روی سوخت باعث شده خرید خودرو در هنگکنگ خیلی منطقی نباشد و اکثر افراد از سیستم حملونقل بسیار خوب استفاده میکنند. در واقع پر کردن باک سوخت امری لاکچری است که افراد کمی میتوانند از عهده آن برآیند.
کشورهایی با ارزانترین بنزین دنیا
نیجریه
قیمت هر لیتر: ۰.۴۷۴ دلار
نیجریه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیاست اما تقریباً همه بنزین مصرفی آن وارداتی است هرچند علیرغم این موضوع، سوخت بهطور تاریخی در نیجریه ارزان بوده است چراکه دولت یارانههای زیادی را به رانندگان میپردازد تا هزینهها را پایین نگه دارد. البته هرگونه تلاش دولت برای کاهش میزان یارانهها و افزایش قیمت بنزین با تظاهرات بزرگ همراه بوده است. در سال ۲۰۲۳ دولت نیجریه یارانه را حذف و قیمت سوخت را ۲۵ درصد افزایش داد که البته هنوز هم در مقایسه با قیمت جهانی سوخت بسیار پایین است. چند ماه قبل یک پالایشگاه جدید در نیجریه افتتاح شد که میتواند تولید بنزین داخلی را افزایش داده و شاید قیمت بنزین را کاهش دهد.
مالزی
قیمت هر لیتر: ۰.۴۳۶ دلار
حدود سهچهارم نفت مالزی در خارج از کشور به فروش میرسد و بنابراین این کشور میتواند بنزین را با قیمت کمتری به رانندگان عرضه کند. البته چنین موضوعی مشکلساز شده و قاچاق سوخت به اندونزی را افزایش داده است. به همین خاطر دولت مالزی در یارانههای گازوئیل بازنگری کرده و قیمت آن را بیش از ۵۰ درصد بیشتر کرده است. همچنین برنامههای مشابهی برای افزایش قیمت بنزین وجود دارد.
ترکمنستان
قیمت هر لیتر: ۰.۴۲۹ دلار
ترکمنستان جزو کشورهای آسیای مرکزی است که بنزین را با قیمت پایینی عرضه میکند. وجود ذخایر بزرگ نفت در این کشور باعث شده عمده نیازهای خود را برآورده سازد هرچند میزان تولید گاز طبیعی این کشور بسیار بیشتر از تولید نفت است. همچنین تمامی پمپبنزینهای ترکمنستان دولتی هستند.
آنگولا
قیمت هر لیتر: ۰.۳۵۱ دلار
آنگولا پس از نیجریه بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقاست هرچند از نظر وضعیت پالایشگاهها تعریفی ندارد و بنزین را وارد میکند. همین امر منجر به اعطای یارانههای زیاد از طرف دولت آنگولا به مالکان وسایل نقلیه در قالب قیمت پایین سوخت شده است. دولت آنگولا به دنبال حذف یارانههای سوخت در بودجه سال آینده خود است که نتیجه آن میتواند افزایش قابلتوجه قیمت سوخت باشد.
کویت
قیمت هر لیتر: ۰.۳۴۳ دلار
کویت یکی از ارزانترین بنزینها را عرضه میکند که علت آن سیاست حاکمان این کشور در ارائه یارانه سوخت به شهروندان است. تا همین اواخر قیمت بنزین در کویت به حدی پایین بود که یک بطری آب گرانتر از آن خریداری میشد هرچند در ماههای اخیر بهای سوخت کمی افزایش یافته است تا گرانتر از یک بطری آب باشد.
الجزایر
قیمت هر لیتر: ۰.۳۴۲ دلار
همانند بسیاری از کشورهایی که ارزانترین بنزین را عرضه میکنند، الجزایر هم جزو بزرگترین تولیدکنندگان نفت محسوب میشود. به همین خاطر است که کشور یاد شده میتواند نیازهای خود را برطرف نماید و مازاد بنزین خود را به دیگر کشورها بفروشد. با درآمد حاصل از صادرات نفت و مشتقات آن، دولت الجزایر قیمت بنزین را پایین نگه داشته است که نتیجه آن حملونقل عمومی ارزانقیمت نیز هست.
مصر
قیمت هر لیتر: ۰.۲۸۵ دلار
مصر پس از لیبی ارزانترین بنزین آفریقا را دارد که علت اصلی آن به یارانههای دولتی مربوط میشود. این کشور بخش اعظم بنزین مصرفی رانندگان را خود تولید میکنند و برخلاف بسیاری از کشورهای دارای ذخایر نفت میتواند مدیریت تولید و مصرف موفقتری داشته باشد.
ونزوئلا
قیمت هر لیتر: ۰.۰۳۵ دلار
ونزوئلا جزو کشورهایی با بالاترین ذخایر نفت دنیاست و تولیدکنندگان نفت دولتی در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی سرمایهگذاری مناسبی روی تأسیس پالایشگاهها داشتهاند که همین امر باعث شده قیمت بنزین در ونزوئلا بسیار پایینتر از استانداردهای جهانی باشد. البته تورم بالا و برخی مشکلات دیگر باعث شده حتی دسترسی به این سوخت ارزان نیز برای رانندگان به امری دشوار بدل شود.
لیبی
قیمت هر لیتر: ۰.۰۳۱ دلار
لیبی هم جزو کشورهایی است که به دلیل داشتن ذخایر نفت و گاز ارزانترین بنزین را عرضه میکند. صادرات نفت درآمد قابلتوجهی را نصیب این کشور کرده و دولت نیز از همین درآمدها برای پایین نگه داشتن قیمت سوخت استفاده میکند. گازوئیل در لیبی قیمت بالاتری دارد زیرا تقاضای زیادی برای استفاده از آن در ژنراتورها به منظور تولید برق وجود دارد. در واقع قیمت گازوئیل در لیبی ۵۰ درصد بیشتر از بنزین است.
ایران
قیمت هر لیتر: ۰.۰۲۹ دلار
ایران دارای منابع عظیم نفت است و بخش اعظم آن را به کشورهای دیگر, خصوصا چین صادر میکند. البته ایران طی سالهای اخیر مجبور به واردات بنزین مورد استفاده خودروها شده هرچند قیمت بنزین در این کشور بسیار پایین است. از طرفی شکاف فزایندهای بین میزان نفت پالایش شده برای مصارف داخلی و تقاضای رانندگان وجود دارد و همین امر فشار زیادی را روی دولت برای کاهش یارانهها و افزایش قیمت سوخت وارد میکند. با این حال ایران همچنان ارزانترین بنزین دنیا را عرضه میکند.
misha
۳۰ خرداد ۱۴۰۳این باید یک خبر خوشحال کننده میبود، ولی نیست
توحید
۳۰ خرداد ۱۴۰۳لطفا یکی به زبان ساده، این مقاله رو برام شرح بده که چرا مقایسه قیمت بنزین اینقدر مهمه
شاهین
۳۰ خرداد ۱۴۰۳سلام بنزین یکی از مهمترین حامل های انرژی هست که روی قیمت خیلی از کالاها تاثیر میزاره. البته مقایسه قیمت بنزین به این صورت دقیق نیست چراکه فاکتورهای دیگه مثل دستمزد و نرخ تورم اینارو در نظر نگرفته.
زیزیگولو
۳۰ خرداد ۱۴۰۳تو ایران حقوقها رو طبق استاندارد جهانی پرداخت کنن ( حداقل ۲۰۰۰ دلار ) بعد قیمت بنزین رو آزاد کنن و با نرخ جهانی با مردم محاسبه کنن …………… نه اینکه قیمت حاملهای انرژی و به طبع از اون قیمت کالاهای مایحتاج مردم سرسام آور بالا بره ولی حقوقها چندغاز افزایش پیدا کنه
مهدی
۳۱ خرداد ۱۴۰۳اون کشور حداقل ساعتی ۱۲ دلار و حتی میانگین ساعتی ۱۷ دلار دستمزد میگیرن و بیشتر.
فک کن توی نروژ ۲ دلار واسه بنزین میدی در گرون ترین حالت.
یعنی تقریبا ۸ درصد حقوق یک ساعت.
توی ایران چی؟؟ یه کارمند یا کارگر ساعتی چقدر میگیره حدودا ۶۰هزار تومان که ۳ هزار تومن واسه بنزین آشغال میده یعنی حدودا دو درصد .
الکی تو بوق و کرنا نکنین بنزین توی کشورهای دیگه خیلی گرونه
امید
۳۱ خرداد ۱۴۰۳هیچ کارگری تو ایران ساعتی شصت هزار تومن نمیگیره روزی ۲۰۰ هزار میگیره حداقل
شب
۳۰ خرداد ۱۴۰۳که خدا را شکر کنی و فردا ماشین خریدی توبنزینش نمونی
amir
۳۰ خرداد ۱۴۰۳آماده سازی ذهن ها
همین!!!
😐
۳۰ خرداد ۱۴۰۳زندگی تو هلند هم باحاله ها
فرض کن رفیقت مایک زنگ میزنه میگه الو الکس کجایی ؟ میگی داداش من یه توک پا اومدم بلژیک بنزین بزنم . یه ربع وایسی اومدم . بعدش میری دیوید رو سوار میکنی و تا حال و احوال بپرسی ، چارتا خیابون رد میکنی چشم باز میکنی عه … وسط اشتوتگارتی
میری کمپانی پورشه رو زیارت میکنی و یه فاتحه نثار روح بنیان گذار کبیر پورشه و پیر اشتوتگارت میکنی و یه صلواتم روش ، برمیگردی میری استادیوم شالکه . یه بازی میبینی و وسطش هم میگن لوله کشی شده از کمپانی سان استار همش آب پرتقال میدن . دو سه پارچ پر میکنی و میشینی تو ماشین برمیگردی هلند . پارچا رو خالی میکنی تو چارلیتری که بابات نفهمه یوقت . اونم شانس ما شب آب میره آخه اونجا زمینش پایین تر از سطح دریاست و فاضلابش برمیگرده همش . کلا تعمیراته . هیچی دیگه بابات نصفه شب میره گلاب به روت آبم قطعه برمیداره چارلیتری ناب هانسی فلیک پسند رو میریزه کف مستراح و فرداشم با دوچرخه پا میزنی میری سر کار 😐
محمد
۳۱ خرداد ۱۴۰۳توهم
علی
۳۱ خرداد ۱۴۰۳داداش شیشه میکشی؟
B
۳۱ خرداد ۱۴۰۳فکر همه جاشم کردی قشنگ 🤣🤣🤣
SMS
۳۱ خرداد ۱۴۰۳آدم این مقاله رو می بینه دلش می خواد بنزین رو گرون کنه و سود بیشتر بشه ولی نههههه
Kktoos
۳۰ خرداد ۱۴۰۳علاوه بر قیمت بنزین قدرت خرید بنزین مهمه که نسبت میانگین حقوق میشه و اینکه باهاش میشه چند لیتر بنزین خرید که اصلا ایران اول نخواهد بود قدرت خرید اول بنزین نیست و قیمت ماشینم مهمه که کشور های دیگ با پول یکسان چه ماشینی میخرن و ایران چطوریه و ارزش چقدر بنزین رو روی ماشین میارن و همچنین چقد ماشین های کشور های دیگ بهینه تر هستند با میانگین مصرف کمتر با این حال پدال که کارش درسته و قصدش این نیست اما از همین اطلاعات که همچیو در نظر نمیگیره سو استفاده میکنن که بنزینو گرون کنن و که نتیجش میشه گرون شدن حمل و نقل وگرون شدن همه چی و قدرت خرید کمتر مردم و پیش اومدم فاجعه ای مثل دفعه قبل که گرون شد
علی
۳۰ خرداد ۱۴۰۳بنزین و انرژی ارزان سالی ۱۲۰ میلیارد دلار معادل فروش ۳ سال نفت به اقتصاد ضربه میزنه ما عملا داریم به ۳۰۰ میلیون نفر یارانه میدم منظورم قاچاقه و همینطور هدر رفت توسط صنعت و مردم عادی ولی کسی جرات داره این یارانه رو حذف کنه🤔
amir
۳۰ خرداد ۱۴۰۳درواقع نشان دهنده ارزش پول بسیار پایین ماست!!!
همین الان باک ۶۰ لیتری با بنزین ۳ تومنی( ۱۵۰۰ رو ولش کن ) ۲۰۰ هزار تومن میشه و مصرف بیش از صدی ده لیتر لگن های داخلی خودتون برد رو حساب کنید
شهروند ایرانی
۳۱ خرداد ۱۴۰۳زبان ساده میخای برات بگم کشور ایران با منابع عظیم نفت گاز لطف میکنه من سر مردم میزاره بنزین لیتری ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ بهت میفروشه اونم تازه با سهمیه بعد کلی از ماشین مالیات میگیره به انواع مختلف جوری که ماشین صفر سه برابر قیمت واقعی میخری اونم با کیفیت اشغال و اینجاست که اون یارانه بنزین از جیب شما میگیره اما بازم منت سرت داره که یارانه میدم در صورتی که تعرفه واردات خرید خودرو صفر باش سوخت هم به قیمت آزاد هم دولت سود ببره هم ملت ماشین با کیفیت سوار بش
سید محرومان
۳۱ خرداد ۱۴۰۳نویسنده این مقاله بلاتردید از سطح سواد حداقلی هم برخوردار نیست!! گران یا ارزان یعنی چه!؟ یعنی توانایی خرید. هرچه توانایی خرید محصولی بیشتر باشد، آن محصول ارزان ؛ و هرچه توانایی خرید آن کمتر باشد، آن محصول گران است! پس، منطقا گرانی یا ارزانی هر محصولی نسبت مستقیم با درآمد مردم و مصرف کننده دارد! حالا نویسنده محترم اولا باید بگوید چگونه وقتی درآمد مردم ایران به ریال است، بنزین مصرفی مردم ایران را به دلار محاسبه کرده!!!؟ حالا که با دلار محاسبه کرده که خود اشتباهی فاحش است، خوب است محاسبه کند که با حداقل حقوق در ایران چند لیتر این بنزینی که مدعی است در دنیا ارزانترین است، میتوان خرید ؛ و با حداقل حقوق در مثلا آمریکا که بنزین گران تر از ایران است، چند لیتر میتوان خرید!!!؟ حالا حساب کند بنزین در ایران گرانتر است یا در آمریکا!!!!؟؟؟
real
۲ تیر ۱۴۰۳حرف دلم
م.ب
۲ تیر ۱۴۰۳حق داری چون نرفتی ترکیه بابت هر لیتر ۸۰ تومن بدی تا بفهمی منابع مفت در ایران یعنی چی
مردیم از خوشی
۳۰ خرداد ۱۴۰۳حقوق ما را اندازه سوئیس کنید
و همچنین آزاد بودن بازار را
بعد بنزین را هم قیمت سوئیس بهمون بدید
اینجا ماشین ۲۰ هزار دلاری را ۶۰ هزار دلار فرو میکنند که جبران این ارزان بودن بنزین را میکنه براشون
Kato
۳۰ خرداد ۱۴۰۳بوی گرونی بنزین به مشام میرسه …
سید محرومان
۳۱ خرداد ۱۴۰۳نیاز نیست بنزین رو از اینی که هست گرونتر کنند، خودشون خوب فهمیدن که بجای گران کردن بنزین که بعد سیاسی داشته و امکان اعتراض مردم را در پی خواهد داشت، در عوض سایر اقلام مورد نیاز مردم را بمراتب گرانتر میکنند! آشغال های چینی را بنام ماشین حداقل ۴ تا ۵ برابر قیمت خود چین به مردم می اندازند، قیمت آب و برق و گاز و … را سالی دو سه بار اضافه میکنند! اینترنت را مرتبا هم افزایش قیمت میدهند هم کیفیت و کمیت آن را کاهش میدهند! مهمتر از همه دلار را به سقف آسمان میرسانند و بگونه ای عمل کرده اند که نرخ دلار حتی بر توالت رفتن مردم هم تاثیر مستقیم داشته باشد! پس ملاحظه می کنید که هیچ نیازی به افزایش قیمت بنزین ندارند گرچه از ترس مردم در تردید هستند و اگر فرصت را مناسب بدانند حتما بنزین را از این گرانتر هم خواهند کرد!
.
۳۰ خرداد ۱۴۰۳من خودم به شخصه حاضرم لیتری یک دلار و بالاتر بابت بنزین پرداخت کنم ولی خودروی روز دنیا سوار شم و به جای هرروز روزی دوبار بکشمش بیرون از پارکینگ و بقیه روز ها از حمل و نقل عمومی استفاده کنم
این مدل اقتصادی اگه اصلاح بشه سوخت هم قیمت کشور های منطقه میشه ولی بجاش خودرو ها بهتر میشن و دولت این هزینه هنگفت رو میتونه برای توسعه شهری و حمل و نقل عمومی استفاده کنه
این مدل یارانه ای که دولت درست کرده اقتصاد کشور رو نابود کرده
۳۰ خرداد ۱۴۰۳ولی عزیز دل
میدونی دلار چقدره؟؟؟
.
۳۰ خرداد ۱۴۰۳قطعا منظور من آزاد شدن ناگهانی قیمت بنزین تو شرایط الان نیست
منظور تو یه اقتصاد اصلاح شده است که میانگین درامد ها نسبت به نرخ ارز تا حد خوبی تغییر کرده باشه
اتفاقی که الان داره میفته اینه که دولت منابع طبیعی رو هدر میده و در نهایت هیچ سودی برای اقتصاد نداره و دود میشه میره هوا مردم هم با همین قیمت بنزین هم به زور روزگار میگذرونن
۳۰ خرداد ۱۴۰۳😢😢😢😢😢
SS
۳۰ خرداد ۱۴۰۳البته که با حقوق در حد نرم های بین المللی
هنوز یادمون نرفته سال 96 که قیمت بنزین در ایران بالاتر از فوب خلیج فارس هم رفته بود و آقایون به روی خودشون نمیاوردن
مازیار
۳۰ خرداد ۱۴۰۳جایی که آب از بنزین گرونتره و خانوارهایی که سال به سال رنگ گوشت نمیبینن توش موج میزنه
اوج فلاکت مدیریتی
گاس فرینگ
۳۰ خرداد ۱۴۰۳اگه منظورت قیمت آب معدنیه که باید بگم ۹۰ درصد پولش واسه همون بطریشه
مازیار
۳۱ خرداد ۱۴۰۳نه دوست عزیز
قیمت بطری به ۹۰ درصد قیمت آب معدنی نمیرسه
قیمت یک بطری ۱/۵ لیتری بسته به تراکمی که داره بین ۳ تا ۴ هزار تومن هست که میشه کمتر از ۵۰ درصد
ضمنا مشخصه که منظور من قیمت تمام شده آب در کشور هست که شامل بطری بسته بندی حمل و نقل و سایر هزینه ها میشه و جدا کردن اینها از قیمت وارد نیست
مهردادکمال
۳۰ خرداد ۱۴۰۳شما بایستی حقوق و درامد رو در نظر بگیرین. مثلا حقوق سالانه لوگزامبورگ 105هزار دلاره در حالی که تو ایران حقوق معلم ماهیانه 200-300دلاره در 12ضرب کنین میشه 3600دلار در بهترین حالت. در فقط بنزین ارزونه ایران اما گوشت و مرغ و میوه های استوایی در ایران نظیر به نظیر با کشورهای اروپایی همسان هست. شما با 10هزار دلار در اروپا مرسدس 5-6سال کارکرد میخرین اما تو ایران با این پول پژو پارس تی یو فایو چند سال کارکرد.. تو اونجا کلی وام و کمک های دولتی و بیمه و… هست اینجا یه وام رهن خانه میدن 300میلون با بازپرداخت 7و خرده ای پنج ساله… اینجا دریای نفت و منابع خدادادی هست اما تو کهگیلویه زن و مرد جوانی از فقر خودشونو غرق کردن. تو اینجا پشت بام خانه تو تهران شبی 200تمن کرایه میدن. بازم بگم….
۳۰ خرداد ۱۴۰۳ایران
قیمت هر لیتر: ۰.۰۲۹ دلار
بنظرتون خیلی ارزونه؟
دوستان
یک کارمند تو همون یه کشور مثلا سوییس آنقدری حقوق میگیره که بتونه باک ماشینشو پر کنه ولی تو کشوری مثل ایران یه کارمند آنقدر پول نداره که همیشه باک ماشینش رو پر کنه
چرا باید اینطوری باشه ؟
حالا این به کنار
کویت هم یکی از ارزون ترین بنزین ها رو داره
https://www.pedal.ir/wp-content/uploads/2024/06/15-3.webp
از اخونده سوال کردن گفتن چرا آنقدر ماشین تو کویت ارزونه ولی تو ایران گرونه
اون اخونده میگفت به جاش تو کویت بنزین گرونه
ولی اینجا تو لیست ارزون ترینا اومده
در ضمن
بنزین ایران بی کیفیت ترین بنزین دنیاست که آنقدر بنزین اشغالیه هر ماشینی باشه داغون میشه با این بنزین
داغون ترین ماشینا و بنزین ها رو هم داریم
GMA
۳۰ خرداد ۱۴۰۳نکته قابل توجه درباره نروژ هست
کشوری که از نظر دارا بودن ذخایر نفت، رتبه بیست و یکم جهان رو داره! ولی از نظر قیمت بنزین در کنار کشور هایی قرار گرفته که حتی یک قطره نفت ندارند،اونم فقط بخاطر مالیات!
B
۳۱ خرداد ۱۴۰۳بخاطر همینه برقی ها انقدر در نوروژ طرفدار دارن
SS
۳۱ خرداد ۱۴۰۳نروژ با اون پول بزرگترین صندوق ذخیره ارزی جهان رو داره که هیچ کس هم حق نداره با هیچ حکمی دست بهش بزنه
در حال حاضر به ازای هر شهروند بالای 100 هزار دلار در این صندوق ذخیره وجود داره که در بورسهای مختلف سرمایه گذاری شده و سالانه از سود این سرمایه برای پیشرفت کشور و رفاه شهروندانشون استفاده میکنن
با این شرایط کی حاضر نیست مالیات و پول بنزین بده؟
Ben
۳۰ خرداد ۱۴۰۳نه تنها باید ارزانترین سوخت را داشته باشیم بلکه باید با ارزش ترین پول رو هم داشته باشیم
حسین شهباززاده
۳۰ خرداد ۱۴۰۳سلام نمیدونم چرا همچین مقاله ای رو پست کردید!
قیمت دستمزد رو هیچ وقت اعلام نمیکنید
قیمت گرون خودرو های بی کیفیت اعلام نمیکنید
هر وقت اینا رو اعلام کردید بعد قیمت بنزین دستور بدید که ارزان یا گران …
یا علی مدد
LH44
۳۰ خرداد ۱۴۰۳مطلب وقتی کامل میشه که میانگین درامد مردم اون کشور ها رو هم ذکر میکردن و بعد میگفتن نسبت قیمت یه لیتر بنزین به حقوق میانگین چقدره.
محمد
۳۱ خرداد ۱۴۰۳سرانه درآمد سالانه مردم سوئیس:۸۴۶۵۳
~~~~ایران:۱۹۹۴۲
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%B3
البته ویکی پدیا موثق نیست و فقط نقل می کنه و کسانی که تحقیق انجام می دهند اگر در قسمت منبع ویکی پدیا رو بنویسند،تحقیق رو قبول نمی کنند و باید برید اون منابعی که ویکی پدیا گذاشته رو در قسمت منبع تحقیق بزارید.
ویکی پدیا یک دانشنامه آزاد هست که افراد مختلف
از منابع مختلف اطلاعاتی رو در اون جمع آوری می کنند.
B
۳۱ خرداد ۱۴۰۳ادامه همین لینک ایران نوشته ۴ هزارتا
اون ۱۹ هزارتایی آمارش اشتباهه
خودت حساب کن میانگین مردم یالانه یک میلیاردو ۲۰۰ حقوقشونه ؟ قطعا نیست
حجم اقتصاد ایران غلط داده تو اون آمار طبق اون ایران اقتصادس از ترکیه هم قوی تره و درحد کره جنوبیه اگه بری منبعشو ببینی بعد تحریما یهو اقتصاد ایرانو ۵ برابر کرد !
همینکه مردم دارن خودشونو براب ناتکوین و همستر میکشن نشون میده وضع اقتصادی رو
محمد
۳۱ خرداد ۱۴۰۳آقای عزیز ppp یا توان قدرت خرید مهم است.
من هم برای ایران و سوئیس ppp رو لحاظ کردم.
Dark Knight
۳۰ خرداد ۱۴۰۳البته باید اشاره کرد که یک کارگر نروژی درآمد بیشتری نسبت به یک پزشک و مهندس ایرانی داره و به همین دلیل همچین قیمت بنزینی براشون چندان زیاد نیست ، قیمت بنزین تو ایران باید حداکثر همین لیتری ۱۵۰۰ تومن با سهمیه باشه نه بیشتر چون بنزین یک چیزی مثل نان هست یا حتی شاید هم مهم تر چون مستقیما رو قیمت همه چیز هم تاثیر داره ، این ۱۵۰۰ تومن یه قیمت معقول ( اصلا ارزون نیست ) با توجه به درآمد حال حاضر جامعه هست ولی بعید میدونم تو آینده نزدیک همچین چیزی باشه ، اینا از عید تا الان دارن دارن هفته ای چند تا خبر در مورد قیمت بنزین و مقایسه اون با کشور های دیگه منتشر میکنن بدون توجه به درآمد و قدرت خرید بقیه جا ها باید ببینیم بعد از انتخابات چخ نقشه های شومی قراره اجرا کنن
رامین
۳۰ خرداد ۱۴۰۳بقول خودت گزارش رو آوردی که بگی ایران بنزین رو نسبت ب قیمت دلار ارزون میده… بهتر نبود حقوقی که یک کارگر در کشورهایی که بنزین رو گرون میدن ب دلار و حقوقی که یک کارگر در ایران میگیره رو ب دلار میگفتی
Taha Ayoobi
۳۰ خرداد ۱۴۰۳مغزی پمپ بنزین ماشینم خراب شده بود، گفت باک بنزینت خیلی کم توش بنزینه، باید پر نگهش داری.
JaMsHiD-R1988
۳۰ خرداد ۱۴۰۳بازم برای ملت ایران با این وضعیت و درآمد و کیفیت بنزین گرونه
بازم گرونه …
احسان
۳۰ خرداد ۱۴۰۳یک نکته هم هست که دوستان نگفتند کیفیت بنزین ما آشغالتر هست و اینطور نیست که ما بنزین با کیفیت اروپایی ولی ارزان تر بزنیم. هر وقت قدرت خرید و درآمد و از همه مهم کیفیت حمل و نقل ما در حد اروپا شد و بعد تر کیفیت سوخت مون در اون حد شد اونوقت گران شدن منطقی میشه اما الان نه.
حسین
۳۰ خرداد ۱۴۰۳باید جلو قاچاق بنزین گرفته بشه ، تنها راه هم سه قیمتی شدن بنزین هست!
ماهانه ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی ، ۱۸۰ لیتر بنزین ۳۰۰۰ تومانی ، بیش از این هم به قیمت پاکستان و ترکیه!
سوپر هم به قیمت جهانی .
Mory
۱ تیر ۱۴۰۳دولتی هستی
محمد
۳۰ خرداد ۱۴۰۳قیمت بنزین تو سوئیس ۷۲ برابر قیمت بنزین تو ایران هست.
قدرت خرید مردم سوئیس برابر ۸۴۶۵۳ دلار در سال است و قدرت خرید مردم ایران برابر با۱۹۹۴۲ دلار در سال است.
یعنی چهار برابر.
یعنی کسانی که می گویندحقوق اونا رو هم به ما بدید به جواب می رسند.
اگر بخواهند متناسب با در آمد بنزین رو قیمت گذاری کنند،یعنی باید یک چهارم قیمت در سوئیس بدهند.
الان کلی دیس لایک می خورن،چون این جماعت بار ها خودشون رو اثبات کردن و خواهند کرد.
بی منطقا
پدال خداوکیلی منتشر کن.
فرشید
۳۱ خرداد ۱۴۰۳قدرت خرید مردم ایران در سال ۱۹۹۴۲ دلاره؟ یعنی برابر با یک میلیارد و صد میلیون در سال قدرت خرید متوسطه هر ایرانیه؟ دوست عزیز. حقوق پایه مثل حقوق من ماهی ده میلیونه
حسن
۳۱ خرداد ۱۴۰۳دیس نمیخواد بگو حقوقا چند حساب کردی درامد اکثر اقشار کارگر و قراردادی ایرانی 12 ملیون تومانه بازنشسته ها تامین اجتماعی از 4 ملیون تا 9 ملیون اکثریت را شامل میشن
تو کدوم مکتب همراه مسئولان درس خوندی
که درامد ایرانیها شده 20 هزار دلار در سال
بزرگوار درامد ایرانیها در اکثریت غالب سالی 2000 هزار دلاره که برا بازنشسته ها همینم نیست
البته تحلیلت ابکیه
ایران باید نهایتا با کشورهای دارای نفت مقایسه بشه مصر لیبی کویت عربستان
حسن
۳۱ خرداد ۱۴۰۳البته اگه توهین به کویت و عربستان در نظر گرفته نشه
حسن
۳۱ خرداد ۱۴۰۳سوئیس اصلا نفت نداره ما یکی از سه کشور دارای بیشترین ذخایر خر خوابی هستیم
نروژ نفت داره اما حتی یک یورو از اون خرج نمیشه و ذخیره میشه و خودروی برقی بسیار ارزان به مردم فروخته میشه پس نروژ هم جزو کشورهای دارای نفت محسوب نمیشه
مسکن و درمان و تحصیلات اونا و هزینه ها ایران برا اینا را بذاریم کنار
بعد قدرت خرید را اینجوری ابکی حساب نمیکنن چقد اسگول تو این مملکته
مشکل همینه حسابت اشتباهه برفرض محال درست باشه
ایران در تمام براوردها در تولید ناخالص به روش برابری قدرت خرید بین ۱۸ تا ۲۲قرار میگیره اما براورد قدرت خرید مردم ایران رتبه ی 85 جهان در نظر گرفته میشه یعنی با همون حساب کتاب شما قدرت خرید ملت ایران نه تنها 72 که 85 تا از سوئیس کمتره
چرا – بهش میگن کیک اقتصاد – رقم به تعداد – رقم درشته اما سوراخ زیاده تا دلت هم بخواد از شما اسگولای بیسواد سوراخ داریم
محمد
۳۱ خرداد ۱۴۰۳هرکی به من گفت که رتبه کشور ها چه ربطی به این موضوع داره به من بگه،چون تو این جا بحث نسبت مقدار قدرت خرید به بنزین هست نه رتبه کشور و اصلاً و ابداً هیچ ربطی از لحاظ ریاضی نداره.
حسن
۳۱ خرداد ۱۴۰۳سوئیس در رتبه ی سوم کشورهای دنیا در امار قدرت خرید مردم هست ایران در رتبه ی 85
اول دانمارک نروژ سوئیس سوئد فنلاند هلند نیوزیلند المان لوگزامبورگ ایسلند
در برخی کشورهای مرفه کرایه خانه را در شهرها شهرداری تصویب میکنه
اما دوستانی که میخوان مهاجرت کنن برن امریکا از همه بهتره
دلان
۳۱ خرداد ۱۴۰۳کدوم فرد عادی و کارگری ماهی ۱۰۰ میلیون درآمد داره که شده ۲۰ هزار داره
نهایتش یک کارگر سالی ۱۲۰میلیون دربیاره که میشه ۲۰۰۰دلار
Reza0915
۳۱ خرداد ۱۴۰۳من پرستارم حقوقم 15 تومنه در سال میشه 180 تومن و به دلار میشه 3 هزار دلار تا کجا درآمد سالانه من 19 هزار دلاره مومن یکم از دنیای موازی بیا بیرون
محمد
۳۱ خرداد ۱۴۰۳خب عزیزم سرانه هست.
میانگین درآمد کل مردم هست.
SS
۱ تیر ۱۴۰۳با میزان مغلطه ای که شما بلدی عجیب هست که هنوز مسئول نشدی
purchasing power parity یه شاخص تبدیل شده هست و آمار واقعی نیست
بر مبنای قیمت های اون کشور میخواد یک معیار نسبتا همسان برای قدرت خرید داشته باشه که اشکال هایی هم داره
اما استدلالش درست هست چون طبیعتا در کشوری که میانه درآمد 100 هزار دلار هست هزینه های زندگی بسیار بالاتر از کشوری با میانه درآمد 10 هزار دلار هست
مثلا اگر معیار رو کشور امریکا قرار بدیم (که دلار در حال افول بر مبنای اون هست)
gdp per capita ایران که حدودا 4000 دلار هست (در حد کشورهای فلک زده) با توجه به قیمت ها در ایران برابر میشه با قدرت خرید فردی که در امریکا حدودا 20 هزار دلار درامد داره که در این معیار هزینه های انرژی یارانه ای ایران حساب شده.
که حتی این عدد هم در پایین ترین دهک امریکا قرار میگیره
این قدرت خرید مردم با وجود “بنزین به قول شما مفت” هست
چون یک چهارم سوئیس هست دلیل نمیشه قیمت بنزین یک چهارم سوئیس بشه اونوقت ppp خیلی پایینتر از این میشه
تازه این بدون اعمال کردن ضریب جینی هست که نشون میده تقسیم همین درآمد هم ناعادلانه هست و حتی همین عدد هم بیشتر از قدرت خرید واقعی مردم هست.
—–
اگر واقعا میخواید مقایسه کنید روش های خیلی بهتری هست
مثالش
میانگین حقوق امریکا در سال 2024 حدود 60 هزار دلار در سال بوده یعنی حدودا 5 هزار دلار در ماه
و قیمت بنزین هم هر گالن حدود 4 دلار هست که میشه تقریبا لیتری یک دلار
پس یه شخص متوسط در ماه میتونه با حقوقش 5000 لیتر بنزین “با کیفیت خوب” بزنه
من آماری از متوسط حقوق در ایران ندارم اما فکر میکنم 30 میلیون حقوق خیلی خوبی در بین عموم جامعه هست
30 میلیون رو تقسیم بر 5000 کنید و قیمت میشه 6 هزار تومن
حقوق کارمند 15 میلیون هست؟ تقسیم 5000 لیتر = 3 هزار تومن
این منهای این هست که بنزین با کیفیت افتضاح، خودرو با کیفیت و مصرف افتضاح و … داریم
محمد
۱ تیر ۱۴۰۳والا من نه مغلطه کردم نه چیزی.
و ادعایی هم ندارم فقط طبق اون چیزی که دیدم رو نقل کردم.
والا نه من کارشناس هستم و نه تخصصی دارم،پس حرف های من قابل استناد نیست و قطعاً خیلی مسائل هست ولی هرجوری حساب کنی نباید قیمت بنزین در سوئیس ۷۲ برابر قیمت بنزین در ایران باشه.
در ضمن بنده برای هر دو کشور ppp رو لحاظ کردم و به نظرم عادلانه هست و نیومدم برای یکی ppp و اون یکی شاخص اسمی رو لحاظ کنم.
و شرایط یکسانه ولی در کل کم کم ۲۰ یا ۳۰ برابر نه ۷۲ برابر.
این قیمت پایین باعث می شود که آدم های معمولی مثل من هم با این شرایط به قاچاق علاقه مند بشوند.
فرشید
۳۱ خرداد ۱۴۰۳نسبت قیمت بنزین به حداقل حقوق باید در نظر گرفته بشه. متاسفانه نویسنده بسیار کوتاه بین بوده
جواتی
۳۱ خرداد ۱۴۰۳همه مردم حاضرن بنزین رو لیتری ۵ دلار کنید ولی و اما حقوق منه کارگر و مردم حقوق بگیر و سطح درآمدها رو هم با همون کشورهای پیشرفته و جهان اولی هم تراز کنید و درآمدها رو هم توی کفه ی ترازوی مقایسه قرار بدید
جواتی
۳۱ خرداد ۱۴۰۳با همین بنزین ۱۵۰۰ سهمیه و ۳۰۰۰ تومن آزاد همیشه درحال دودوتا چهارتا کردن ته مونده پول جیبمون هستیم که چقدر میتونیم بنزین بزنیم که توی راه نمونیم اونم با یه ماشین لگن مدل ۸۴ که هرروز از نداری یکطرفش درمیره
رهگذر
۳۱ خرداد ۱۴۰۳اقا لیتری دو دلار با میانگین درامد ماهانه 3 هزار دلار
اشتباه در تبدیل دلار و ریال به همدیگه س برای قیاس گرانی و ارزانی بنزین
بنزین در ایران نسبت به درامد ایرانی ها الان متوسطه
حقوق بخش زیادی از مردم وزارت کاریه یعنی خالص دریافتی 9200 تا 9700 برای فرد متاهل بدون بچه س بدون اضافه کاری
لیتری سه هزارتومان در شرایطی ک ثبات اقتصادی وجود نداره سایر هزینه های زندگی سرسام اور و درصد بالای مستاجر هستن نمیگیم بالاس ولی کاملا معمولیه بیشتر برنمیتابه اصلا
وحید
۳۱ خرداد ۱۴۰۳در کشور هایی که نفتدارنبنزینارزانهست.همین کویت که گذاشتین خودتون ارزش پولش۳برابر دلار هست و قیمت بنزینشون۰/۳دلار!
حالا پول ما که ۶۰برابر ارزانتر از دلار هست حساب کنین ببینین قیمت بنزین باید چند باشه توی ایران!!!!
آرزو
۳۱ خرداد ۱۴۰۳خواستین اینو بگین که بنزین ایران از خیلی جاها ارزونتره؟؟؟ شما غلط کردین… شما خوب میدونین چیکار کنین چیکار نکنین… قیمت بنزین و توی ۳ هزار نگه داشتین ولی گوشت کیلویی شده ۷۰۰ تومن… میخواییم بریم بیرون یه مانتو شلوار و کیف و کفش و جوراب و لباس زیر و بلوز بگیریم باید ۸ میلیون راحت خرج کنیم اونم با استرس که هیچی برا سر ماه نمیمونه… خاک توی سرتون… دلار شده ۶۰ تومن… طلا انقد گرون شده چرا اینارو نمیگین؟؟؟؟ چرا نمیگین توی کشورای دیگه تورم ۰ درصده ولی ایران ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰درصده؟؟؟؟؟؟ چرا اینارو نمیگین فقط بنزین و میگین؟؟؟ فک میکنین خیلی شق القمر کردین؟؟؟ یا فک میکنین مردم خر هستن؟؟؟ نه ما خر نیستیم فقط صبرمون زیاده هیچی نمیگیم… صبرمون که لبریز بشه اون موقع قبل از ما خدا جوابتونو میده... چرا باید لباس زیر بشه ستش ۵۰۰ تومن؟؟؟ در حالی که با ۵۰۰ هزار تومن ۷سال پیش میشد همه چی خرید تهش یه چیزی هم میموند برامون… نگو بنزین قیمتش کمه توی ایران… بگو تورم کمر شکنه توی ایران و حقوق کارگر مونده ۱۰ میلیون… حقوق کارگر ۱۰ میلیون ولی اجاره خونه ها ۷ میلیون؟؟؟؟ کارگر چجوری خونه زندگیشو اداره کنه؟؟؟؟ جوونامون با چه امیدی ازدواج کنن؟؟؟ وقتی خریدن یه سرویس طلا حتی نیم ست شده آرزو؟؟؟ خرید خونه و ماشین شده آرزو؟؟؟؟ واقعا خجالت نمیکشین؟؟؟ ۴۵ ساله از خوردن و پوشیدن و چپاول کردن واقعا سیر نشدین؟؟؟ تا کی؟؟؟؟ الهی که نابود بشین اون روزارو ببینیم فقط…
بهاروند
۳۱ خرداد ۱۴۰۳سلام ۰ درآمد مردم این کشورها را هم مقایسه کنید وقتی باهم برابر شدن بنزین رابه قیمت جهانی عرضه کنید ،جلو قاچاق ودزدی هم گرفته میشود ، ما هم خوشحال میشم ۰
فرهاد
۳۱ خرداد ۱۴۰۳اخه قیمت کارگر در هلند ۱۹۳۴ دلار هست یعنی به پول ما ۱۲۰میلیون تومان معلومه میتونه ۲دلار هر لیتر بخره آخه اینجا من اسنپ هستم سهمیه بنزین نمیدن وبه زور ماهی ۵میلیون تومن درمیارم با این قیمت بالای بنزین واستهلاک
نیما
۱ تیر ۱۴۰۳سی لیتر بخواد بزنه میشه 60 دلار یعنی سه میلیون،، هرماه 6بار بنزین بزنه میشه 18 تا20 میلیون پول بنزینش،، حالا پول آب و برق و گاز و شارژ تلویزیون و،،،،، کرایه خانه به کنار آخرش میبینی خیلی هاشون نه تنها چیزی ندارند که مجبور میشن تو ماشین یا کارتون خواب بشن ایران بهشته،، البته اکثر پولدارها میخورن و چرت و پرت هم میگن تشریف ببرید اروپا و آمریکا و باپول یک روز کارگری میتونی ماشین لوکس و تجملاتی وخونه و کارخونه داشته باشید،،، چقدر کارتن خواب آمریکایی گشاده که یک روز کارگری نمیکنه صاحب خونه بشه
پیمان
۳۱ خرداد ۱۴۰۳مقاله ای که نوشتید بسیار غیر علمی بود.
شما اگه قصد و غرضی دارید که هیچ … در غیر اینصورت اولاً شما لطف میکردید حداقل میزان درآمد رو هم ذکر میکردید، ثانیاً ما همون بنزین اکتان ۹۵ رو هم گیرمون نمیاد که باهاشون مقایسه بشیم!
BMW
۳۱ خرداد ۱۴۰۳چه جالب
Mory
۱ تیر ۱۴۰۳بله همه اینها درسته اما ببینید قیمت یه خودرو پراید که ماسوار میشیم برابری با کدوم خودرو با کیفیت خارجی میکنه بعد بیایید بگید بنزین کشورمان ارزون پول بنزین تون جلو جلو از همه میگیرن نیازی به مقایسه حقوقمون هم نیست
شبح
۱ تیر ۱۴۰۳بنزین واقعا باید گران شود و کسانی که چند ماشین دارند و عشق و حال میکنند و آخرش هم لگد پرانی میکنند متوجه بشن هیچ کجا بنزین به این مفتی در اختیار شون نمیگذارند عوضش به کسانی که ماشین ندارن و حسرت میخورند پول بنزین به یارانه اونها اضاف بشه امیدوارم این طرح اجرا بشه که به نظرم دیریازود انجام میشه