چشم اندازهفته نامه

9 خودرویی که بیش از همه پتانسیل هک شدن را دارند!

هک شدن خودروها امروزه به نگرانی روزافزونی بدل شده است. محققان امنیتی فهمیده‌اند که خودروهای معینی قابلیت آسیب‌پذیری‌ای دارند که می‌تواند منجر به از دست رفتن کنترل خودرو توسط راننده شود اما تابه‌حال هیچ مورد واقعی جهانی در رابطه با هک خودرو گزارش نشده است.

car_hackers
مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ توسط محققان امنیتی Charlie Miller از توئیتر و Chris Valasek از IOActive صورت گرفت به نشان دادن این آسیب‌پذیری‌ها و عملکردهای معین خودرو که به کامپیوترها گره خورده‌اند کمک کرد.

در طی کنفرانس امنیتی کلاه‌سیاه‌ها در سال ۲۰۱۴ در لاس‌وگاس این دو نفر یافته‌های خود درباره‌ی خودروهای مختلف و چگونگی هک آن‌ها را به‌صورت تئوری نشان دادند. این دو به طور ویژه به کامپیوترهای داخلی خودرو علاقه داشتند تا عملکردهای معین خودرو را که به آن‌ها گره خورده نشان دهند؛ مثلاً اگر شما رادیو یا شبکه بلوتوث را هک کنید آیا می‌توانید پیامی به بخش‌های حیاتی مثل ترمزها یا سیستم فرمان بفرستید؟ در برخی موارد بروز چنین مواردی محتمل است.

در یک مورد که از جیپ چروکی ۲۰۱۴ استفاده گردید، این امر با جیل بریک سیستم اطلاعات سرگرمی ممکن شد. این امر می‌تواند با استفاده از یک کلید USB که خودرو آن را به عنوان یک به‌روزرسانی می‌شناسد صورت پذیرد.

Jeep-Cherokee-hack
دیگر خودروها نظیر آئودی R8 به خاطر داشتن سیستم‌های رانندگی حیاتی ویژه و سیستم‌های تلماتیک غیر حساس در شبکه‌های جداگانه مورد تحسین قرار گرفته‌اند.

طبق داده‌های مذکور و Bankrate در این نوشتار به برخی از هک شدنی‌ترین خودروها اشاره می‌کنیم. ازآنجایی‌که دو سالی از عمر این یافته‌ها می‌گذرد بنابراین این خودروها همگی مدل‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ و البته با برخی استثناها هستند.

  • رنجروور اووک

range-rover_evoque_autobiography_15_02
این کراس اوور لوکس دارای چندین شبکه بی‌سیم است که محققان می‌گویند در برابر هک شدن آسیب‌پذیر هستند. از این شبکه‌ها می‌توان به برنامه سیستم اطلاعات سرگرمی InControl، شبکه بلوتوث برای اتصال گوشی، کلید ورود ریموت، شبکه سلولی و رادیوی وای فای اشاره کرد.

  • کرایسلر ۳۰۰

2017-chrysler-300-2
یکی از آخرین قربانیان انتشار خبرهای مربوط به هک شدن خودرو جیپ چروکی است که محققان از آن به عنوان خودروی آزمایشی استفاده کرده‌اند. بسیاری از کامپیوترهای چروکی در دیگر خودروهای گروه فیات کرایسلر از جمله مدل ۳۰۰ نیز یافت می‌شوند. سیستم اطلاعات سرگرمی Uconnect شرکت چشم‌گیرترین آسیب‌پذیری را داشته و چندین بار توسط شرکت ارتقا یافته است.

  • ب‌ام‌و X3

this-is-the-new-bmw-x3-photo-gallery_12
محققان پیشنهاد می‌کنند که ب‌ام‌و X3 سطح حمله‌ی وسیعی دارد به این معنی که چندین راه برای مختل کردن امنیت سیستم‌های کامپیوتری این خودرو وجود دارد. سیستم ConnectedDrive ب‌ام‌و یکی از این راه‌هاست که از آن می‌توان برای هک کردن سیستم بلوتوث یا وای فای خودرو استفاده کرد.

  • فورد فیوژن

2017 Ford Fusion Sport
محققان ادعا می‌کنند که سیستم SYNC قدیمی در برخی مدل‌های فورد می‌تواند مختل شود اما آن‌ها اشاره‌ای به سیستم جدید SYNC3 نکرده‌اند. هرچند گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که برخی هکرها قادر به دست‌یابی به خودرو از طریق هک رادیو هستند.

  • تویوتا پریوس ۲۰۱۰

Toyota Prius
محققان همچنین خودروهای قدیمی‌تر را نیز تست کرده‌اند که شامل نسل سوم پریوس نیز می‌شود. این مدل ۲۰۱۰ برخی مشکلات بالقوه را دارد که از آن جمله می‌توان به بلوتوث، رادیو، ورود بدون کلید، رادیوی سلولی و سیستم اتصال ایمنی اشاره کرد. محققان همچنین فهمیده‌اند که کروز کنترل تطبیق شونده، سیستم پارک خودکار و سیستم پیشگیری از برخورد نیز در معرض ریسک قرار دارند.

  • تویوتا پریوس ۲۰۱۴

2014 Toyota Prius
همانند پریوس ۲۰۱۰، مدل سال ۲۰۱۴ نیز برخی آسیب‌پذیری‌ها را نشان می‌دهد. در حقیقت مشکل اصلی این است که ترمزها و سیستم فرمان همان شبکه‌ی بلوتوث را دارند که این امر باعث می‌شود زمانی که بلوتوث هک شوند سیستم‌های حیاتی یاد شده در معرض خطر قرار بگیرند.

جای تعجب نیست که پریوس قدیمی‌تر ۲۰۰۶ در معرض ریسک کمتری قرار دارد.

  • اینفینیتی Q50

Infiniti Q50 Red Line 400 02
این خودرو یک زیبای تکنولوژیک است که یکی از تکنولوژی‌های آن سیستم فرمان منحصربه‌فردش می‌باشد. هرچند محققان عقیده دارند این خودروی تکنولوژیک ریسک امنیتی بزرگی داشته و می‌گویند که رادیو و بخش‌های تلماتیک خودرو مستقیماً به سیستم‌های ترمز پیشرانه متصل شده‌اند. این یک نگرانی ایمنی جدی است که عملکرد خودرو را در صورت هک شدن مختل خواهد کرد.

  • کادیلاک اسکالاد ۲۰۱۵

Cadillac Escalade Platinum
سیستم OnStar یک سرویس بکار رفته در بسیاری از مدل‌های جنرال موتورز بوده که مزیت‌هایی همچون قفل و استارت ریموتی، سرویس یافتن خودرو و… را ارائه می‌کند. هرچند به خاطر استفاده از شبکه‌ی بی‌سیم، اگر OnStar مختل شود خطرات قابل‌توجهی می‌تواند رخ دهد. نگرانی دیگر این است که بلوتوث و سیستم‌های تلماتیک خودرو روی همان شبکه‌ی ترمزها و پیشرانه هستند.

  • جیپ چروکی

2016 Jeep Cherokee Latitude
دو محققی که ابتدای مقاله به آن‌ها اشاره شد ابتدا تجربه‌ی هک کردن را با جیپ چروکی امتحان کردند و کل فرایند را مستند نمودند. درحالی‌که فیات کرایسلر از آن زمان بهبودهایی را با استفاده از این یافته‌ها اعمال نموده، تیم تحقیق نوع دسترسی یک هکر به خودروی جیل بریک شده را به نمایش گذاشته‌اند. ترمزها، پیشرانه و سیستم‌های فرمان می‌توانند در معرض خطر و آسیب‌پذیری باشند. دیگر سیستم‌های کمک‌راننده مثل کروز کنترل، دستیار پارک، هشدار برخورد و هشدار خروج از خط نیز در معرض ریسک قرار دارند.

منبع: autoguide

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۱۱ دیدگاه‌ها

  1. مجید.بهترین یا هیچ.

    ۱۷ دی ۱۳۹۵
    سوابق: (11565 ديدگاه)

    4 آمریکایی
    4 ژاپنی
    1 آلمانی 💪💪💪💪💪
    0 ایتالیایی 💪💪💪💪

    ایمان بیاورید به خودروسازی آلمان.
    این همه مدل بنز ، ب ام و ، فولکس، آئودی ، (حتی اوپل) ، پورشه، فقط یک خودروی BMW X3 در این لیست هست.
    از اون طرف آئودی R8 ، عشق همیشگی من، به خاطر فناوری برترش مورد تحسین قرار گرفته.

    ایتالیایی ها هم عالی بودند. حتی فیات هم در این لیست خودرویی نداره.
    .
    .
    خودروسازی همه ی دنیا یک طرف، آلمان یک طرف.

    بهترین برند های خودرویی جهان آلمانی هستند.

    بزرگان بی ادعا…. ❤❤❤

    1. ارمان

      ۱۷ دی ۱۳۹۵
      سوابق: (1306 ديدگاه)

      البته جیپ و کرایسلر صدقه سره فیات به این عناوین دست پیدا میکنن

      1. Madjid R8 V12 TDI le Mans

        ۱۷ دی ۱۳۹۵
        سوابق: (11565 ديدگاه)

        .
        آره قبلش همیشه در رده بندی جزو امن ترین و باکیفیت ترین خودروها بودن !!!
        یادته؟؟

        چقدر تو این 2 سال کرایسلر عقب افتاد ها…
        .
        .
        .
        اصلا یادم میاد قبل از خرید کرایسلر توسط فیات، جیپ و کرایسلر تو رده بندی های JD power اول و دوم بودن، لکسوس و تویوتا سوم و چهارم !!!

        چه ظلمی کرد فیات به کرایسلر!!! از عرش رسوندش به فرش!!!

        به نظر من باید تویوتا از فیات قدردانی کنه. چون فیات با خرید کرایسلر ، کاری کرد که در رده بندی های کیفیت و رضایت مشتری ، 2 رقیب سرسخت یعنی جیپ و کرایسلر از سر راه لکسس برداشته بشن!!

        .
        .
        خخخخخخ

        1. ارمان

          ۱۸ دی ۱۳۹۵
          سوابق: (1306 ديدگاه)

          به هر حال تاثیر مثبتی هم دیده نمیشه ضمن اینکه
          فکر میکنم فیات گام های رو به عقب هم کم نداشته
          البته تعصب بیجای شما انکار ناشدنیه
          اما دوج دارت رو فراموش نکنیم
          کراسلر 200 که از هر جا بهش نگاه کنی فقط و فقط نقد منفی میبینی و تو دو سه سال ماشینی که از نو طراحی شده تولیدش متوقف میشه
          من نمیگم فیات یه کار خونه عالی رو خریده اما همچینم گلی به سرش نزده
          شما خودشو ناراحت نکن .
          در مورد تویوتا هم شوخی قشنگی بود

        2. Madjid R8 V12 TDI le Mans

          ۱۸ دی ۱۳۹۵
          سوابق: (11565 ديدگاه)

          آخه کرایسلر 7 میلیارد دلار بدهی داره

          درآمد که نداره هیچ… خرج هم داره

          فیات با کدوم پول واسه کرایسلر خرج کنه؟

  2. نوید جهرمی

    ۱۷ دی ۱۳۹۵
    سوابق: (3793 ديدگاه)

    همیشه نگران اینم که مثل فیلم ترمیناتور که ربات زنه ماشینا رو با ذهنش کنترل میکرد، هکرایی پیدا بشن که از این تکنولوژی هایی که روز به روز توی خودرو فراگیرتر میشه سوء استفاده کنن.
    با خیال راحت نشستی تو ماشینت(اگه خودران باشه که دیگه بدتر) یهو ماشینت دیوونه بشه و به فنات بده. اگه ایران ماشین خودران بسازه هر لحظش راننده به این فک میکنه.

    1. شاهین

      ۱۷ دی ۱۳۹۵
      سوابق: (4696 ديدگاه)

      خوشبختانه ما از چنین خطراتی به دور هستیم!

  3. انگلستان = سلطان مکلارن

    ۱۷ دی ۱۳۹۵
    سوابق: (1152 ديدگاه)

    رختو برم رنجروور چرا این لامصب اینقدر خاصه. ♥

  4. مهدی drift

    ۱۷ دی ۱۳۹۵
    سوابق: (183 ديدگاه)

    watch dogs 2 :)

  5. ىانکى

    ۱۷ دی ۱۳۹۵
    سوابق: (2353 ديدگاه)

    تکنولوژیه کامپیوتری خودروها از آمریکا مىاد دادا مثل اىنترنت جىپىاس ووو اونوقت مىگى المان باىد بىان از آمریکا تکنولوژی ببرن مىدونستى اولز سىرا اولىن ھد اپ دىسپلى رو 30 سال پىش استفاده کرد

  6. پرهام

    ۱۸ دی ۱۳۹۵
    سوابق: (200 ديدگاه)

    خیلی از ماشینا هستن نمیتونه همه رو لیست کنه که !!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا