فولکسواگن تبلیغ تلویزیونی جدیدی برای گلف الکتریکی در بریتانیا تدارک دیده است. این تبلیغ کوتاه و ۳۰ ثانیهای حاوی صحنههای عادی همچون کمپ زدن افراد، درست کردن ساندویچ، پریدن و نشستن روی نیمکت و… است. ارتباط این صحنههای تصادفی و رندوم با یکدیگر اطلاعیهی فولکس را میسازد: زمانی که یاد میگیریم خودمان را تطبیق دهیم، میتوانیم به همهچیز برسیم. این موضوعی ساده و سرراست برای یک تبلیغ بازرگانی به نظر میرسد اما آیا چیز دیگری هم رخ داده است؟
مقالهی منتشر شده توسط CNN میگوید بله اتفاقی افتاده است. آژانس استانداردهای تبلیغاتی بریتانیا ظاهراً این ویدئو را ممنوع کرده زیرا دارای کلیشههای جنسیتی آسیبرسان است! قوانین اخیر دربارهی تصویر افراد و جنسیتها از ژوئن ۲۰۱۹ عملیاتی شدهاند. در بخش ۴.۹ لیست منتشر شده توسط این آژانس میخوانیم:
ارتباطات بازاریابی نباید حاوی کلیشههای جنسیتی که احتمالاً باعث ایجاد آسیب جدی یا توهین گسترده میشوند باشند.
بنا به گزارش CNN سه شکایت علیه این تبلیغ فولکس ثبت شده است.
با در نظر گرفتن این موضوع، اضافه شدن برخی جزئیات به درک اولیه از این تبلیغ بازرگانی قطعاً تصویر دیگری را در ذهن ایجاد خواهد کرد. دوباره به متن تبلیغ بازگردیم: یک مرد روی صخره کمپ زده، یک زن در آشپزخانه ساندویچ درست میکند، یک فرد ناشناس روی لباسها نرمکننده میریزد، فضانوردان مرد در ایستگاه فضایی هستند، یک مرد قطع عضو پرش بلندی انجام میدهد و یک زن روی نیمکت و کنار یک کالسکه نشسته است. خب طبق قوانین یاد شده ظاهراً مردان این تبلیغ با زنان کاملاً فرق دارند و این همان کلیشههای جنسیتی را ایجاد میکند!
خب ما خیلی وارد قضیه نمیشویم اما شاید همین تبلیغ و قوانین مرتبط با آن بحثهای زیادی را ایجاد کند. واضح است که چنین صحنههایی به وفور در دنیای واقعی دیده میشود. آیا این به معنی کلیشه بودن زندگی است؟ قضاوت با شما…
حسین
۲۶ مرداد ۱۳۹۸ببین اونا تو اخلاقیات به کجا رسیدن، ما کجاییم! اینجا دو ثانیه تو مترو ملت با هم چشم تو چشم میشن، دعوا در حد بوکس سنگین وزن رخ میده!!!
efk
۲۶ مرداد ۱۳۹۸تا زمانی که خود تحقیری تو ما وجود داره هیچیز درست نمیشه
غرب بهتره پیشرفته تره اما نه اون قدری که تو تبلیغاتشون نشون میدن
هزاران هزار مورد بی اخلاقی خیلی بدتر از بی اخلاقی های ما انجام میدادن و انجام میدن اما چون قدرت دست اوناست صدایی بلند نمیشه
لازم بود چنتا دونشو نام ببرم..
حسین
۳۰ مرداد ۱۳۹۸منظورتو از خود تحقیری نفهمیدم، احتمالا خودت هم نفهمیدی! من فقط واقعیتو گفتم. در ضمن اولین قدم اصلاح قبول اشتباهات و کاستی هاست. باید بپذیریم که ایراد داریم، اما صرف پذیرفتن کافی نیست و باید قدم های عملی برای اصلاح و پیشرفت برداریم. در ضمن مگه من گفتم غرب ایراد نداره؟؟!! مگه اثری از تبلیغات غربی تو جلمه ی من بود؟؟؟!!!! یعنی چی که قدرت دست اوناست؟؟؟ الان دیگه هر کسی خودش یه رسانه شده؛ نکنه تو غار زندگی میکنی؟؟!!
امیر
۲۶ مرداد ۱۳۹۸دمشون گرم
چیز دیگه ای نمیشه گفت
حمید
۲۶ مرداد ۱۳۹۸من که چیزی متوجه نشدم
???
Alireza
۲۶ مرداد ۱۳۹۸آقا این کجاش کلیشس
عرفان
۲۶ مرداد ۱۳۹۸کلیشس دقیقا این جاست که زن رو داخل آشپزخونه نشون میده و مشغول بچه داری و انجام کارهای آروم و بی هیجان مثل کتاب خوندن ولی مردارو انجام کارهای سخت مثل بالا رفتن از کوه و همچنین اونا رو تو علم بالا تر از زنا نشون میده یعنی همون فضانوردها که این موضوع واقعیت داره ببینید از نوبل های هر سال چنتاش به زنا میرسه اما این تفکرات برا خیلی وقت پیش و الان فضانورد و ورزشکار زن داریم و وضع خیلی فرق کرده
ایلیا
۲۶ مرداد ۱۳۹۸نمیدونم والا
حالا هممون دانشمند میشیم اینجا، ایرانی هستیم دیگه زود احساسی میشیم.
حالا اگه این کلیپ رو بدون توضیحات میدیدید بازم جاییتون درد میگرفت؟ تبعیض رو حس میکردید؟
من که تشخیص نمیدادم، پس بهتره روشنفکربازی در نیارید.
علی آقا
۲۶ مرداد ۱۳۹۸سوسولا!!!
بابا اینجا شرکتای داخلی و خارجی میان محصولاتشون رو میفروشن بدون پشتیبانی و گارانتی درست و حسابی و وزارت عریض و طویل صنعت معدن تجارت هم کاری بهشون نداره اونوقت اونا به کلیشه های جنسیتی یک تبلیغ توجه میکنن!
میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است.
OMID
۲۶ مرداد ۱۳۹۸این خودش یه نوع تبعیضه
علی
۲۶ مرداد ۱۳۹۸بابا اینم دیگه شورشو درآوردن. یه دوربین مخفی پخش شده بود که یه زن و مرد با هم دعوا میکردن. یه دور اینطوری وانمود میکردن که مرده داره زنه رو میزنه یه بار هم بر عکس این کارو کردن. اون موقعی که مرد، زنه رو میزد همه میرفتن جلوی مرده رو میگرفتن اما وقتی زنه ، مرده رو میزد کسی کاری نمیکرد. فقط میخندیدن.
یه دیالوگی هم بود که یه پلیس مرد یه دزد زن رو گرفته بود. پلیسه میگفت نمیدونم اگه تو رو بزنم تبعیض جنسی قائل شدم یا اگه به خاطر زن بودنت تو رو نزنم!!
به نظز من این که زن و مرد رو یکی بدونیم خودش اشکاله. چون واقعا تواناییاشون، خواسته ها و نیازهاشون با هم متفاوته.
کار کردن تو معدن بری یه مرد سخته چه برسه برای یه زن که همه میدونیم از نظر جسمی ضعیف ترن. اینطوری اگه یکی تو آگعی درخوایت نیروی معدن بگه من مرد میخوام تبعیض قائل شده؟
اگه مرد و زن برابرن چرا تو ورزش مردا و زنا رو جدا میکنن؟ چرا نمیزارن با هم فوتبال بازی کنن؟
Emperatoorefaghid
۲۷ مرداد ۱۳۹۸چقدر سطح کامنتها پایینه…متاسف شدم از هموطنام
رضا
۲۸ مرداد ۱۳۹۸شما نظرتو بگو.هم بقیه از نظرت استفاده میکنن هم سطح کامنتا بالا میره
غر زدن رو همه بلدن